Újabb 15 légzésfigyelő a Védőnői Szolgálatnak

Hírek
Közzétéve:

2015 első féléve után, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata újabb 15 darab légzésfigyelő készüléket kapott a Gyermekeinkért ’91 Alapítványtól. Az intézmény Gyenes utcai központjában, Perjési Zsuzsanna a Védőnői Szolgálat megbízott intézményvezetője vette át az adományt Fekete Jánostól, a Gyermekeinkért ’91 Alapítvány alapító tagjától.

A korszerű és megbízható légzésfigyelőket, a csecsemőkor legérzékenyebb időtartamára, az első fél évre, védőnői javaslatra, kis súlyú újszülöttek, koraszülöttek, ikrek, valamint egészségügyi problémával küzdő újszülöttek családjai kaphatják meg ingyenesen. Ezzel már összesen 30 készülék áll a Védőnői Szolgálat rendelkezésére.

védőnői szolgálat légzésfigyelő átadó

A szülők számára megnyugtató, ha otthonukban légzésfigyelő őrzi a gyermeküket, azonban azt is nagyon fontos tudni, hogy egy esetleges jelzés esetén mi a teendő.
Ennek érdekében a Védőnői Szolgálat lehetőséget biztosít a gyermeket váró, illetve a gyermekes szülőknek, hogy megtanulhassák az újszülött- és csecsemő újraélesztést
dr. Andrássy Judit gyermekorvos, neonatológustól. A doktornő egyéni, illetve kiscsoportos foglalkozások keretében lehetőséget biztosít nem csak az elsősegélynyújtással, hanem a koraszülöttek, csecsemők ellátásával kapcsolatos kérdések megbeszélése is.

A készülékekre nagy igény mutatkozik a III. kerületben, a felajánlás megérkezéséig már az összes korábban kapott készüléket elhelyezték családoknál és néhányan már a szabaddá váló készülékre várakoztak. Az átadási ünnepségen két család meg is kaphatta a számukra fontos biztonsági eszközt.

A légzésfigyelő készülékek kölcsönzésével kapcsolatban a Védőnői Szolgálat központjában nyújtanak további felvilágosítást. Az intézmény elérhetőségei: 439-1378,
439-1379, címe: 1032 Budapest, Gyenes utca 16.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság