Újabb kutyafuttatók a kerületben – közösen tervezünk

Hírek
Közzétéve:

A tavaly augusztusban indult, két részből álló közösségi kampányában arra kereste választ az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. az önkormányzat megbízásából, hogy Önök hol látnának szívesen új kutyafuttatókat a kerületben. A decemberi „második fordulóban” is több százan vettek részt, és rengeteg olyan levél érkezett, melyekben véleményt, javaslatot, észrevételt, kérdést fogalmaztak meg. Ezeknek és a szavazás eredményeinek feldolgozása és kiértékelése jelenleg is tart, azonban néhány jellemzőbb kérdésre már most szerettünk volna választ adni – infografikánkból pedig megismerkedhetnek a kampány második fordulójának néhány adatával is.

kutyafuttatók infografika

Miért maradtak ki bizonyos területek a szavazásból?
A kampány első fordulójában, augusztustól kezdve Önöket javasolhattak helyszíneket az új kutyafuttatók számára. Összesen 54 területet jelöltek meg, ezeknek többsége azonban nem felelt meg a szakmai szempontoknak – például mert magántulajdonban lévő telekre, vagy közművekkel sűrűn behálózott területekre vonatkoztak. Ezek gondos kirostálása után maradt meg a decemberben szavazásra bocsátott 13 helyszín.

Miért van több terület a lakóházak között kijelölve?

Az előbb említett szakmai szelektálás során a megvalósíthatatlan helyszíneket vetette el az önkormányzat. A második forduló szavazásának éppen az volt a célja, hogy felmérje az így megmaradt területek támogatottságát. A szavazás során nem csak a támogató, hanem az ellenző szavazatokat is gyűjtöttük, így a kiértékelés végére már kiderülhet, hol nagyobb és hol kisebb a fejlesztés társadalmi támogatottsága. Fontos ugyanakkor azt is megjegyezni, hogy egy kijelölt, kutyák sétáltatására, futtatására alkalmas területtel a gazdáknak lehetőségük nyílik olyan elkülönített helyen sétáltatni a kutyáikat, ahol nem zavarják a gyerekeket, a parkban töltendő szabadidős tevékenységeket és kedvenceik sem tudnak kirohanni a járdára, úttestre.

Zárt vagy nyitott kutyafuttatók létesülnek majd?

Az önkormányzat kezdeményezése zárt kutyafuttatókra vonatkozott.

Mi lesz a meglévő kutyafuttatóknál felmerült igényekkel?

Köszönjük a sok észrevételt a már meglévő kutyafuttatókkal kapcsolatban is. Visszajelzéseik segítenek abban, hogy az önkormányzati fenntartású kutyafuttatók állapotáról naprakész információink legyenek. Az önkormányzat igyekszik minél hamarabb orvosolni a jelzett bajokat.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság