Újabb rezsitámogatással segítjük háziorvosainkat és fogorvosainkat

Hírek
Közzétéve:

A magyar kormánytól hiába kérték tavaly az orvosok a megemelkedett rezsiköltségek finanszírozását. Mivel a kormány továbbra sem teljesíti ezirányú kötelességét, ezért önkormányzatunk nyújt segítséget a felnőtt és gyermek háziorvoknak, valamint a felnőtt és gyermek fogorvosoknak. 

Tavaly december 8-án az alapellátó orvosoknak járó, egyszeri, százezer forintos rezsitámogatásról  határozott képviselő-testületünk. A most megalkotott rendelet nyomán pedig 2022. január 1-től kezdődően megtérítjük a praxisok rezsijének infláció feletti növekedését, mindezt bürokráciamentesen, egyszerűsített nyilatkozattal tudják majd intézni a rendelők.

Kik vehetik igénybe a rendelet szerinti támogatást?

Az Önkormányzattal kötött feladat-ellátási szerződéssel, továbbá a rendelőjüket magában foglaló épület vagyonkezelőjével kötött ingatlanhasználati szerződéssel rendelkező háziorvosok.

Mekkora a támogatás mértéke?

A támogatás a támogatási időszak adott évét tekintve a vagyonkezelők által a háziorvosok számára, a közüzemi szolgáltatók számlája alapján összesen kiszámlázott közüzemi szolgáltatási díjaknak, és a bázisév KSH által közzétett átlagos fogyasztói árindexének rátájával emelt közüzemi és szolgáltatási díjaknak a pozitív előjelű különbsége.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság