Újabb világbajnoki érmek Óbudán

Hírek
Közzétéve:

Négy napon át küzdöttek Goju-Kai sportolóink a stílus világbajnoki címekért a kanadai Vancouverben szeptember 28. és október 1. között. Magyarország 10 arany, 8 ezüst és 8 bronzéremmel a résztvevő 24 ország közül a 4. helyen végzett. Ehhez a kiemelkedő eredményhez járult hozzá a III. kerületi Gankaku Sportegyesület 2 arany, 1 ezüst és 1 bronzéremmel.

Az egyesület sportolója, a 16 éves Krammer Krisztián nagy pontkülönbséggel győzte le Japán ellenfelét a döntőben, megszerezve ezzel az első pontot, ami végül a magyar csapat sikeréhez vezetett. A felnőtt mezőny után a juniorok közötti 68 kilogrammos versenyszámban is kiegyensúlyozott mérkőzésekkel jutott el a döntőig, ahol ausztrál ellenfelét legyőzve ismét a dobogó legfelső fokára állhatott.

Zeke Dávid kadet (14-15 éves) Kata (formagyakorlat) versenyszámban szerzett ezüst érmet. Dávid nagyon nehéz helyzetben volt, mivel szeptemberben töltötte be 14. életévét, így a fiatalabbak közé tartozott kategóriájában. Mindennek ellenére 4-1 és 5-0 arányban nyerte minden fordulóját a döntőbe jutásig. A döntőben Japán ellenfelén nem tudott felülkerekedni, így a 2. helyen végzett.

Bronzérmet a szintén 16 éves Szabó Petrának köszönhetjük. Petra 1 éve igazolt a Gankaku Sportegyesülethez, hogy olimpiai (WKF) kumite (küzdelem) versenyszámban versenyezhessen, amiben addig csak minimális gyakorlata volt. 1 év után, a Budapest Open nyílt nemzetközi versenyen szerzett dobogós helyezésével elérte, hogy a Magyar Karate Válogatott tagja legyen. Mérkőzését 5:3 arányban megnyerte, amivel tovább juttatta Magyarországot, akik így a dobogó 3. fokára állhattak.

A versenyzők edzői a Hidegkuti Nándor emlékplakettel kitüntetett Szabó János (5. dan), és felesége Szabó Tünde (3. dan). Fontos kiemelni Rebicek Gerd 6. danos mester, a Magyar Goju-kai Karate Szövetség elnökének és vezetőedzőjének munkáját, aki nem csak a felkészítő táborban, hanem az egész év folyamán segítette a kumite versenyszámokban indulókat. A szakembereken kívül, a Gankaku SE óbudai klubjának minden sportolója, egységesen, csapatként, segítette a felkészülést. A költségeket a Nemzeti Együttműködés Alap szakmai pályázatból, Bús Balázs Polgármester támogatásából, valamint a szülők anyagi hozzájárulásából fedezték, akiknek hozzáállása szintén példaértékű.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság