Újrajátsszák a csapatok az ÓBIÖK Sportnap elmaradt döntőjét – Hamarosan találkozunk!

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Rekordszámú sportszerető fiatal, kilenc iskola összesen kétszázhúsz diákja mérette meg magát az Óbuda–Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) idei sportnapján. A TVE öt pályáján izgulhattunk a foci-, röplabda- és kézilabda-bajnokság meccsein. A résztvevő csapatoknak és vendégeknek ezúton is szeretnénk megköszönni a játékot, a nevezést és a részvételt! Sajnos az eső miatt kénytelenek voltunk megszakítani a mérkőzéseket, de jó hírrel szolgálhatunk: a bajnokság döntőit hamarosan mindenképpen megtartjuk.

Sport- és mozgásrajongó ifjakkal telt meg a III. kerületi Torna és Vívóegylet (TVE) pályája múlt pénteken, az ÓBIÖK idei sportnapjára, ami immár a 3. ilyen találkozónk volt.  Büszkeség és öröm számunkra, hogy összesen 9 iskola csapata nevezett a foci-, röplabda- és kézilabda bajnokságokra, ami nem kevesebb, mint 220 versenyző diákot jelentett. „Mi nyerni jöttünk, ti meg veszíteni!” – ugratták egymást a rivális csapatok.

Lelkesedésből az első percektől nem volt hiány: a találkozó vidám hangulatát és lendületét Fábián Andrea fitneszedző és Szilágyi Adrienn kerekesszékes táncos (a fogyatékkal élőket segítő és foglalkoztató Roll Natural Egyesület vezetője) zenés bemelegítése kiválóan megalapozta. A műsorvezetést pedig az ifjúsági önkormányzat egyik tagjának, Tomka Babucs Pannának az édesapja, Tomka Tivadar sportriporter, tréner és birkózó önkéntes felajánlásként vállalta.

A sportesemény népszerűségét és jó hírét már az is jelzi, hogy az idei ÓBIÖK sportnap ugyan „csak” a harmadik volt a sorban, egy XIII. kerületi iskola nyolcadikos diákjainak (Berzsenyi Dániel Gimnázium) annyira megtetszett a verseny lehetősége, hogy kérték a tanáraikat, hadd vegyenek részt a bajnokságon ők is. Így futballcsapatot szerveztek és be is neveztek, vagyis vendégként és egyetlen nyolcadikos csapatként álltak ki a III. kerületi középiskolások ellenfeleként.

A bajnokságra nevező iskolák:

  • Alternatív Közgazdasági Gimnázium
  • Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium
  • BGSZC Varga István Közgazdasági Technikum
  • Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium
  • Magyar Máltai Szeretetszolgálat Óbudai Technikum és Szakképző Iskola
  • Maimonidész Gimnázium
  • Óbudai Gimnázium
  • Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium
  • Vendégcsapatként Berzsenyi Dániel Gimnázium (XIII. kerület)

„Rekordot értünk el: a sportnapunkra összesen 220 diák nevezett, ami nagyon szép eredmény. Egykori eredményes sportolóként nagyon volt számomra, hogy kerületünk egy ilyen nagyszabású rendezvénynek és bajnokságnak otthont adhasson” – szólt a versenyszellem nevében Papp Gábor ifjúsági alpolgármester. dr. Kiss László polgármester a környezettudatosság fontosságát hangsúlyozva kiemelte, Önkormányzatunk igyekszik mindig olyan eseményeket szervezni, amelyek nem csak a mozgásra, az egészséges életmódra ösztönöznek, de úgy tesszük ezt, hogy a „bolygónak se legyen rosszabb”, különösen fontos a fenntarthatóság.

Elsők között a fenntarthatóság

A 3. ÓBIÖK-Sportnap megszervezésekor külön figyelemmel voltunk a rendezvény fenntarthatóságára. Idén első alkalommal mértük a rendezvény ökológiai lábnyomát: egy megállító táblán kihelyezett QR-kódra kattintva kaphattak vendégeink információt a rendezvény ökológiai lábnyomáról, valamint a program szervezésekor figyelembe vett fenntarthatósági szempontokról. Fontos célunk, hogy ökológiai lábnyomunk jövőre még kisebb legyen.

A III. kerületben 2020 óta van komplex fenntarthatósági stratégia. Célunk, hogy mások számára is követhető, gyakorlatias példákat mutassunk, hogyan lehet fenntarthatóbbá tenni az életünket, tudatosan védeni a környezetet, javítani az esélyegyenlőséget, valamint partnerséget és megtartó közösségeket építeni. További információk: https://ifjusag.obuda.hu/karbonlabnyom-az-obiok-sportnapon/

A meccsek közötti szünetek is izgalmas elfoglaltságot ígértek: Sportágbörzénken – melyre a kerületi civil sportélet olyan képviselői készültek, mint a Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub, a Fortissimo Együtt a Sportoló Ifjúságért Alapítvány, a Roll Natural Egyesület, az Indián Vízitúra, a Panoráma SE vagy a homoludens.hu Egyesület – ügyességi játékok és bemutatók szórakoztatták az érdeklődőket. Volt kerékpárszimulátor, evezőgép és célbadobás, sőt még gólyalábakra is fel lehetett pattanni. A felnőtteket és a fiatalabbakat is  a távirányítós autó kötötte le. Érdemes volt végigmenni a játékokon, mert a megoldott feladatért pecsét, azok összegyűjtéséért pedig ajándék is járt.

Egy rendkívül jó hangulatú, pezsgő játékkal és energiával teli délelőttöt tölthettünk együtt a diákokkal. Támogatóink jóvoltából pedig valamennyi részvevőt és vendéget is fitt ajándékcsomaggal fogadhattunk. A kimerült diákok energiaraktárait a BioTech USA ajándék tornazsákjában található megannyi müzli szelet és C-vitamin tölthette  fel, az ajándék kulaccsal pedig a BGYH Zrt. kiváló Csillaghegyi ásványvizeiből meríthettek frissítőt.

Nagyjából 350 liter vizet ajánlottak fel a sportnapra, hozzá vízgépet és vízadagolót is, a szendvicsek mellé kapott, Family Heart glutén- és laktózmentes pék- és édesipari termékeinek köszönhetően pedig tényleg mindenki jóllakhatott – a megmaradt szendvicsek a lehető legjobb helyre jutottak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós Utcai Integrált Hajléktalanellátó Központjának adományozták.

Ezúton is köszönjük támogatóinknak a nagylelkű adományokat!

A résztvevők biztonságát az Óbuda-Békásmegyer Mentő Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete biztosította. A TVE pedig nem csak a helyszínt bocsátotta rendelkezésünkre, de az eseményt végig edzői, bírói segítséggel is támogatta. Önkéntesek is segítették a pályákon munkánkat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Óbudai Technikum és Szakképző Iskolából és a BGSZC Varga István Közgazdasági Technikumból érkeztek.

A végig kiváló játékmenetet sajnos megszakította az eső. A játékhoz és mozgáshoz szokott diákok egy részének láthatóan ez nem okozott gondot – többen minden további nélkül rúgták tovább a bőrt és vidáman cigánykerekeztek – , ilyen körülmények között ugyanakkor mégsem játszhattuk le a várva várt döntőket, nem született győztes fociban és röplabdában sem. Egyedül a kézilabda játékosai vívtak barátságos mérkőzéseket.

Nagyon hálásak vagyunk valamennyi versenyző iskolának és diáknak. Velük együtt mi is nagyon szeretnénk, ha kihirdethetnénk a 3. ÓBIÖK bajnokait és a jó hír az, hogy ez meg is fog történni:az a döntés született, hogy a közeljövőben mindenképpen lejátsszuk a meccseket! A részletekről időben tájékoztatjuk majd az iskolákat és a harmadik kerületieket. Hamarosan újra találkozunk!

(Fotók: Pozsonyi Roland)

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság