Újra megnyitja a rakpartot a főváros a hétvégékre

Hírek
Közzétéve:

A rakpart szombaton reggel 6 órától vasárnap este 7 óráig lesz lezárva az autós forgalom elől.

Kérjük, hogy minden járványügyi szabályt tartsanak be, amikor a rakpartra és bármilyen más szabadtéri helyszínre látogatnak! Viseljenek maszkot, tartsanak egymástól minimum másfél méteres védőtávolságot, és figyeljenek oda egymásra!

Emellett a Fővárosi Önkormányzat azt is kéri, hogy ne autóval érkezzenek a rakpartra és más helyszínekre, ha lehet, részesítsék előnyben a gyaloglást, a kerékpározást.

Budapesten közel 860 hektárnyi természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve, a távolságtartás járványügyi szabályait betartva is tudunk sétálni vagy sportolni.

Ezen a linken összegyűjtve megtalálhatóak Budapest parkjai, kirándulóhelyei, védett és védelemre tervezett természetközeli területei, figyelembe véve a természetvédelem sajátos szempontjait és a kerületek által lezárt területeket is.

Elsősorban a lakóhelyünkhöz közeli zöldfelületeket látogassuk, ahová gyalog vagy biciklivel el lehet jutni. Ne használjuk tömegesen a parkokat és zöldfelületeket. Ha úgy érzékeljük, sokan vannak, inkább keressünk másik helyszínt.

Óvjuk a természeti értékeket és a közparkokat, hogy még sokáig örömünket lelhessük a természetben.

Vigyázzunk magunkra és egymásra, vigyázzunk közösségünkre!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság