Újra megrendeztük a Székely Éva úszóversenyt

Hírek
Közzétéve:

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) önkormányzatunkkal közösen Székely Éva emlékére és tiszteletére idén is megrendezte a legendás „Pillangókisasszonyról” elnevezett úszóversenyt.

A BGYH üzemeltetésében lévő Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőés Székely Éva Uszoda múlt évben Székely Éva 95. születésnapja alkalmából vette fel az olimpiai bajnok, többszörös magyar bajnok, világcsúcstartó úszónk nevét. A tavalyi névadó keretében megrendezett úszóversenyt immár hagyományként folytatva került sor április 15-én a második Székely Éva-emlékversenyre, amelyre több úszásnemben a legkisebbektől a szenior korosztályig lehetett nevezni.

Az úszóversenyt ez évben is dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke nyitotta
meg. Az eseményen részt vett dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, dr. Bősz Anett, Budapest Főváros főpolgármester-helyettese,  Borosné Szűts Ildikó, az uszodát üzemeltető BGYH vezérigazgatója.

Az eredményhirdetésen az érmeket a gyerekek példaképei, az úszóvilág ikonjai adták át: dr. Gyarmati Andrea ezüstérmes olimpikon és Európa-bajnok úszó, Székely Éva lánya, Darnyi Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok, Óbuda díszpolgára, Risztov Éva olimpiaibajnok, Tóth Tamás és Vereczkei Zsolt paralimpiai bajnokok, dr. Wladár Sándor olimpiai bajnok és prof. dr. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

A Csillaghegyi uszoda csodálatos parkjáról is ismert és kedvelt a környéken élők és a
fővárosiak körében. Budapest 150. évfordulójához kapcsolódva a fürdőt övező terület híréhez
méltóan önálló nevet is kapott a Csillaghegyi strandfürdő egykori főkertésze, id. Gyepes Lajos
emlékére, aki európai szintű parkot hozott itt létre. Négy évtizedes elhivatott munkával
gondozta és ápolta a mostantól nevét viselő Gyepes Lajos parkot. A névadó ünnepségen
részt vettek a Gyepes család tagjai is.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság