Újra Óbudai KönyvMegálló a Sziget Fesztiválon

Hírek
Közzétéve:

Az idén augusztus 8-15 között megrendezésre kerülő Sziget Fesztivál, azon túl, hogy az egyik legismertebb magyar rendezvény, fiatalok ezreinek adta meg a csapathoz tartozás élményét az elmúlt évtizedekben. A KönyvMegálló program hat éves sikeres tapasztalata azt bizonyítja, hogy jól illeszkedik a fesztivál által képviselt kulturális és közösségi életérzéshez.

Az éjjel-nappal nyitva tartó KönyvMegálló folyamatosan frissülő könyvállományában megtalálhatók lesznek a kortárs és klasszikus művek, szórakoztató irodalom és számos idegen nyelven kiadott könyvek, valamint Óbudáról szóló magyar és angol nyelvű kiadványok is. A nyitott könyvespolcoknak csak egyetlen használati szabálya van: ha megtetszik egy könyv, elvihető, de legközelebb hozzunk egy másikat. Így a  ,,Vidd! Olvasd! Hozd vissza!” használati szabály működik a Szigeten is , amely már több nyelven  szerepel a szekrényeken.

A hagyományokat folytatva idén is az információs sátor melletti területen lesz felállítva a könyvszekrény, ahol önkéntes fiatalok magyarul és angolul tájékoztatják az érdeklődőket annak működéséről. A Platán Könyvtár munkatársai válogatják össze az ingyenesen használható olvasnivalót és a fesztivál ideje alatt folyamatosan bővítik a könyvállományt.

A Sziget KönyvMegálló küldetése, hogy létrejöjjön egy közösségi tér, ahol az olvasást kedvelőknek nemcsak könyvválasztásra, cserélésre van lehetőségük, hanem a kihelyezett babzsákokon kényelmesen megpihenve lazíthatnak, beszélgethetnek, kiszakadva a fesztivál forgatagából akár csak egy rövid időre is.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság