Újraindul a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Könyvtári Cserepont szolgáltatása szerdától

Hírek
Közzétéve:

A Könyvtári Cserepont szolgáltatást kizárólag a könyvtárakba való belépés nélkül, ajtón vagy ablakon keresztül biztosítják a könyvtárak.

A Könyvtári Cserepontokon a következő szolgáltatások érhetők el:

•    az olvasóknál lévő művek visszavétele;
•    előre megrendelt, előjegyzett dokumentumok kölcsönzése;
•    új beiratkozás és a zárvatartás előtt lejárt tagságok hosszabbítása;
•    tartozások rendezése.

Mivel ez az olvasók számára nem kedvező körülmények között, előzetes igényleadással és az utcán történő várakozással működhet, a szolgáltatást átmeneti lehetőségként kínálják mindazoknak, akiknek hiányzik a könyvtár folyamatosan bővülő kínálata.

Ezért jelenleg csak azoktól kérik a korábban kikölcsönzött dokumentumok visszahozását, akik a Könyvtári Cserepontokon élni kívánnak a kölcsönzés lehetőségével.

A Cserepont szolgáltatás igénybevételénél is kötelező a 1,5 méter távolságtartás, illetve az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése!

Mivel csak előzetesen igényelt, előjegyzett dokumentumokat lehet kölcsönözni, átmenetileg ismét ingyenessé teszik az előjegyzési szolgáltatást, amelynek keretében egyszerre maximum 8 példány kérhető. Az előjegyzésre 2021. április 19-től, vagyis a mai naptól van lehetőség.

A Cserepontokon március 8. előtt leadott előjegyzéseket nem kell ismételten igényelni, azokat a Cserepontok újranyitását követően folyamatosan teljesítik a kollégák.

A kölcsönzési igényt leggyorsabban a katalógusban megtalált címeknél látható „Előjegyzés” ikonra kattintva lehet jelezni. Bejelentkezést követően az online feladott előjegyzés státuszáról a „Könyvtáraim” menüben lehet tájékozódni. Az átvehető dokumentumokról e-mailben kap mindenki tájékoztatót. Kérik, hogy csak ezt követően keressék fel a könyvtárakat.

Fontos információ, hogy a FSZEK az olvasók érdekeit szem előtt tartva a szolgáltatás szüneteltetése alatt is folyamatosan meghosszabbította az érvényes könyvtári tagságok és kölcsönzések lejáratát.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár óbudai tagkönyvtárainak elérhetőségei:

Békásmegyeri Könyvtár (1039, Budapest, Füst Milán u. 26.)
Tel.: 245-3409
E-mail: fszek0305@fszek.hu

Krúdy Gyula Könyvtár (1033 Budapest, Fő tér 5.)
Tel.: 368-8476
E-mail: fszek0307@fszek.hu

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság