Ukrán és magyar kortárs művészek munkáiból nyílt köztéri kiállítás Budapesten

Hírek
Közzétéve:

A Városháza parkban nyílt párhuzamos kiállítás a Budapest Brand szervezésében. Az ukrajnai háború borzalmaira reagálnak a Pictoric illusztrátorcsapat munkái – az alkotók jelenleg is a fronton, óvóhelyeken vagy emigrációban dolgoznak.

A Pictoric oldalán külön aloldalon található, hogyan támogathatjuk a művészeket, illetve az ukrajnai önkénteseket.

Egyikük, Romana Ruban ezt írja: „Az ukránok olyan szerepeket vállalnak, amilyeneket békés életükben el sem tudtak volna képzelni: honvédő, orvos, önkéntes. Mert hisszük, hogy az igazság és a fény győzedelmeskedik a gonosz felett. Támogassuk Ukrajnát!

Maria Foia képe mellett ez áll: „Mi vagyunk az ukrán illusztrátorokból álló Pictoric csoport. Oroszország Ukrajna elleni támadása, a békés városok és települések bombázása alatt ukrán illusztrátorok tájékoztató plakátokat készítenek, hogy ezzel világszerte beszámoljanak a háborús eseményekről, és Ukrajna támogatására buzdítsanak.”

A másik kiállítás a 12 pont újraértelmezése köré épül, kortárs magyar művészek munkáiból tekinthetnek meg válogatást a látogatók.

A projektben Csocsán Laura, Nagy Kriszta Tereskova, Kovács Lehel, Borsos János és Lőrinc Lilla, Németh Edina, drMáriás, a Trojka Színházi Társulás, MISS KK, Hitka Viktória, Fridvalszki Márk, Gerhes Gábor és az Átló csapata közreműködött.

Mindkét kiállítás március 31-ig tekinthető meg.

Forrás.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság