Ukrán vagy orosz nyelven beszélő önkéntes segítőket keresnek

Hírek
Közzétéve:

A Fővárosi Önkormányzat továbbra is segíteni kívánja az Ukrajnából menekülőket, hogy Budapestre érkezve könnyebben eligazodjanak, és az érkezésükkel, a továbbindulásukkal vagy a maradásukkal kapcsolatos információkhoz saját nyelvükön minél gyorsabban hozzájussanak.

Ehhez orosz vagy ukrán nyelven beszélő önkénteseket keresnek.

Akinek van ideje, energiája, kapacitása segíteni, és beszéli valamelyik nyelvet, a kérdőív kitöltésével ITT tud jelentkezni.

A pontos feladatköröket a folyamatosan változó helyzethez igazítják, ezért a jelentkezések feldolgozása után, a konkrét feladatokkal kapcsolatban a következő napokban veszik fel a jelentkezőkkel a kapcsolatot.

„A regisztráció nem jár kötelezettséggel, egyelőre jelentkezőket gyűjtünk – a továbbiakról az önkéntesek jelentkezése és az aktuális (gyorsan változó) helyzetből adódó igények alapján döntünk. Előre is köszönjük a segítségét!”

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat továbbra is kiáll Ukrajna és az ukrán emberek mellett, és mélyen elítéljük az agressziót.

Köszönjük, hogy ennyien támogatnak, és hogy számíthatunk egymásra.

FONTOS INFORMÁCIÓK

Munkatársainkkal az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központban továbbra is várjuk, gyűjtjük a felajánlásokat, és azokra a szálláshelyekre visszük, ahol az ukrajnai háború elől menekülő emberek tartózkodnak a harmadik kerületben. (Mindig előzetes egyeztetést követően, igény szerint.)

Az Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata által nyújtott segítség részleteiről ITT olvashatnak.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és az Esernyős által nyújtott támogatások.

Együttműködő partnerünk, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány összeállítása: Kérdések és válaszok az Ukrajnából hazánkba érkező gyerekeknek és családjaiknak négy nyelven

Már elérhető az a többnyelvű honlap és azok a segélyvonalak, ahol szintén segítséget lehet kérni:

  • +36 1 327 1957-es számot munkaidőben érdemes hívni
  • +36 1 338 4186-os számot inkább munkaidőn kívül (a Menhely Alapítvány száma 0–24 órában elérhető)

Az oldal folyamatosan frissül és bővül a legszükségesebb információkkal: https://help.budapest.hu

Jogi segítség az Ukrajnából menekülőknek.

 

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság