Ünnepi különlegességek a Könyvtárban

Hírek
Közzétéve:

A december beköszöntével elkezdődött az adventi időszak. Az Óbudai Platán Könyvtár is készül az ünnepekre, adventi könyves kalendáriumokkal, kézműves programokkal, ünnepi dekorációval várják az érdeklődőket.

Az Óbudai Platán Könyvtárban könyvekkel számolunk vissza a karácsonyig. Adventi kalendáriumuk minden napra ajánl egy meglepetés könyvet, ami esténként ünnepi hangulatot varázsol otthonunkba. Meglepetésként karácsonyi versekkel is készülnek az érkezőknek, amit otthon a családnak is fel lehet olvasni. A kisebbeknek napsoroló mondóka segít visszaszámolni a Jézuska üdvözléséig és mesés adventi kalendáriumukba minden napra egy újabb történet jut.

Adventi könyvvásárt tart a könyvtár december 5-én, ahol már 100 Ft-tól vásárolhatók könyveik. Érdemes körbenézni a polcokon, hiszen rendkívül jó áron hozzájuthatunk az értékes karácsonyi ajándékokhoz. Mi is lehet környezettudatosabb ajándék egy szép állapotú, vagy alig használt könyvnél?

Az Ezüshegyi Könyvtárban a zöld karácsonyfánk újrahasznosított díszekben, könyvtárosaik pedig karácsonyi fülbevalókban tündökölnek. Az adventi gyertyáiknak ebben az évben is a gyerekkönyvtár ablaka ad helyet, ahol minden héten egy újabb gyertya kap lángot az ünnepekig.

Decemberben 13-án várják ingyenes Horgolda programukra a horgolni vágyókat. Az adventi időszakhoz passzoló minikarácsonyfát horgolnak alkotóműhelyükben. December 16-án a Kézműves Kuckónk alkalmával különleges ajándékkísérőket alkothatnak a látogatók, akár méhviaszból is. Egy kellemes családi program, amivel környezettudatos ajándékkísérőket lehet készíteni a meglepetések mellé. December 20-án, 17 órától közösségi meseolvasáson lehet részt venni, ahol együtt olvassák fel Gimesi Dóra: A tündér csizmája című meséjét.

A könyvtárakban a könyvajánló polcainkon karácsonyi könyveket gyűjtöttek össze, amelyek segítenek az ünnepi hangolódásban!

Óbudai Platán Könyvtár:

2023. december 23-tól 2024. január 8-ig zárva tart.

Nyitás: 2024. január 9. (kedd 12:00 -19:00)

 

Óbudai  Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára:

2023. december 23-tól 2024. január 1-ig zárva tart.

Nyitás: 2024. január 2. (kedd 9:00-14:00)

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság