Ütemterv szerint halad a Táncsics park kivitelezése

Hírek
Közzétéve:

Nyáron kezdődtek Békásmegyeren a Táncsics Mihály utca, a Lukács György utca és az Ország út által határolt zöldterületen a Táncsics park kivitelezési munkálatai a „Szociális városrehabilitáció megvalósítása Békásmegyeren” elnevezésű projekt keretében.

Az első ütemben a beteg és gyomfák kivágásával járó tereprendezés zajlott, valamint a vízvezeték lefektetésére is sor került. Emellett a gyalogossétányok kialakítása is megtörtént.

Ezután a kamasztér és a pihenőterületek kivitelezése következett, majd elkészült a kiskutya-futtató és a nagykutya-futtató terület az Óbudai Kutyás Egyesület vezetőjének, Gáspár Zsófinak a szakmai iránymutatásával.

Jelenleg a Bagaméri játszótér és a középső közösségi tér kialakítása folyik a játékelemek telepítésével, valamint a sétautak aszfaltozásával, amit Óbuda-Békásmegyer polgármestere, dr. Kiss László is megtekintett.

A polgármester megvizsgálta a csúszda nappal szembeni árnyékoltságát, és elismerését fejezte ki az eltérő méretű kutyáknak kialakított futtatók és a kutyaitató kút kialakításának ötletéért.

A Táncsics parkba egy mobil vécé, valamint egy ivókút is kerül majd.

Dr. Kiss László bízik benne, hogy a szabadidős területet hamarosan a környéken élők és a kerületben lakók is nagy örömmel vehetik birtokba.

 

Játékelemek a Táncsics parkban

A Táncsics park kivitelezési tervei

Nagykutya futtató terület

Kiselefánt csúszda

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság