„Útlevéllel” fedezhetik fel a szigetlakók Óbudát

Hírek
Közzétéve:

békefiHa Sziget van, akkor Sziget van augusztusban egész Óbudán, nem csak a fesztivál helyszínén, hanem az egész kerületben, például a Fő téren is. Az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Ponton segítséget kívánnak nyújtani a hazai és külföldi szigetlakóknak ahhoz, hogy óbudai programokon is részt vegyenek, amelyekről Békefi Annát, az Esernyős ügyvezetőjét kérdeztük.

– Miként jelenik meg Óbuda a Sziget Fesztiválon a maga történelmi, kulturális, turisztikai ajánlataival?

– Egyfelől valamennyi szigetlakó kezébe kerül egy úgynevezett útlevél, amelynek egy egész oldala Óbudáról szól, amelyben felhívjuk a figyelmet arra is, hogy érdemes a Fő térre látogatni, ahol van egy központi turista iroda, illetve ingyenes wifi zóna. Megéri tehát ide eljönniük a Szigeten a világ valamennyi tájáról ide érkező fesztiválozóknak, mert ez egy jó kiindulópont ahhoz, hogy a kerületet felfedezzék. Ezen túlmenően az Óbudai Turisztikai Egyesület, valamint az Esernyős, amely a városrész turizmusával foglalkozik, közös munkája révén jött létre néhány olyan újdonság, amely kifejezetten a Sziget idejére született.

– Melyek ezek az újdonságok?

– Az Óbudai látnivalókkal kapcsolatosan remek kiadványai vannak az egyesületnek, amelyek közül kint a Szigeten is elérhető a „Történelmi séta Óbudán” című ingyenes kiadvány magyar és angol nyelvű változata is. Ugyancsak hozzáférhető a Szigeten „Óbudai turisztikai térképe”, ebben a most megjelent kiadványban egybegyűjtöttük az óbudai látnivalókat és érdekességeket. Ez egy nagyon sokoldalú, jól használható turisztikai térkép, amellyel arra csábítjuk a szigetlakókat, hogy jöjjenek ki és nézzenek körül Óbudán, mert érdemes. Az Esernyős ebben a folyamatban turista információs pontként működik, ami máig egyedülálló a városban a két évvel ezelőtti megnyitásunk óta, hiszen egyetlen más kerület sem valósította meg azt, hogy nem az egész várost érintő, hanem egy kerületre vonatkozó információkat képes napra készen nyújtani.

turisztikai térkép– Milyen módon kapcsolódik még a kerület a Sziget rendezvényeihez?

– A szigetlakók vásárolhatnak egy úgynevezett Sziget Budapest City Pass-t, amellyel a fesztiválozók közlekedési és egyéb kedvezményeket vehetnek igénybe. A kedvezménynyújtók körébe az Esernyős is bekapcsolódott idén Gázlámpa Kioszk nevű specialty kávézójával, ahol 25 százalék kedvezménnyel kóstolhatják meg a szigetlakók a különleges, világos pörkölésű újhullámos kávénkat. facebook post esernyos_javitottSzintén újdonság a Miratia city puzzles által fejlesztett okostele­fonos, interaktív városnéző játék, amellyel egy kerettörténetbe foglalva több állomást kell felkeresnie a használójának, közben kincsvadászat során egy vezetett útvonalon végigmenni a starttól a célig. Az ingyenes játék egyszeri letöltése után offline üzemmódban is játszható, start pontja a rendezvény területen lévő Óbudai KönyvMegálló. Az Óbudai Platán Könyvtár gondozásában működő helyszín adja a bázisát a fesztivál területén zajló óbudai turisztikai aktivitásnak. Ez a játék többek között jó arra, hogy a Sziget Fesztivál ideje alatt nagyon sok érdekességet csempésszünk bele, kedvet csinálva ezzel az óbudai programokhoz.

B.Z.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság