Varázserdő, lovagi kalandok és a Valahány Fejű Sárkány: fontos küldetésre várják szombaton a Kiscelli parkerdőbe a gyerekeket

Hírek
Közzétéve:

Április 30-án csatlakozhatnak az öt- és tízéves kor közötti vállalkozó kedvű gyerekek a Varázserdő lovagrendjéhez. A családi program a Budapesti Tavaszi Fesztivál része.

De miről is van szó. Röviden: boldogság és béke uralta a Kiscelli Varázserdőt és a mellette fekvő falu minden szegletét, egészen addig, amíg híre nem érkezett, hogy az erdőbe beköltözött a Valahány Fejű Sárkány.

Így Kázmér király most lelkes lovagokat keres, akik felkutatják vele a titokzatos új lakót, hogy eldöntsék a vitás kérdést: hány feje van a Valahány Fejű Sárkánynak.

Felkészülés gyanánt a lovagoknak végig kell járniuk a Varázserdő hét állomását. Az akadályok teljesítése során mindent megtudnak az egy-, három-, hét- sőt a sokfejű sárkányokról is, hogy felkészülten állhassanak végül a Valahány Fejű Sárkány elé.

És mivel Kázmér király igen igazságos uralkodó, a játék végén minden lelkes lovag elnyeri méltó jutalmát.

A Varázserdő Lovagrendhez csatlakozni vágyó öt–tíz éves gyerekeket és családjaikat szeretettel várják a Kiscelli parkerdő Doberdó úti játszóterén (1037 Budapest, Doberdó út 34.), április 30-án, szombaton 11 órakor.

PROGRAM:

11:00–13:00 óráig folyamatosan: hét próba teljesítése a Kiscelli parkerdőben, majd találkozó a Valahány Fejű Sárkánnyal.

A próbatételek után kézműveskedés az Alternatív Közgazdasági Gimnázium Általános Iskola tanáraival.

13:00 órától: interaktív mesefoglalkozás Bajzáth Mária mesepedagógussal.

14:00 órától: Tintaló Cirkusz a Kiscelli Múzeumban.

A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol csak gyermek számára van férőhely! Ide bizony a szülők nem léphetnek be!

Ők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok 30 perces műsorát. Az aprócska porondon fából faragott elefánt, bohócok, légtornász, egyensúlyozó-művész ejti ámulatba a nagyérdeműt.

Regisztrációs link: https://forms.gle/8dW88DU4sxXb2zCUA

Az előadások kezdete: 14:00, 15.00, 16:00, 17:00 óra.

A Tintaló Cirkusz a Kiscelli Múzeum Show és business Pest-Budán: kötéljárók, önmozgányok és más világszámok című időszaki kiállításához kapcsolódik.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk. A program ingyenes.

Ajándékkal díjazzuk az előregisztrációt (nem kötelező): obudaianziksz@gmail.com

A program csak szülői/felnőtt kísérettel látogatható. Étel-ital vásárlására a parkerdőben nincs lehetőség.

Együttműködő partnereink: Óbudai Anziksz, Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft., Óbudai Platán Könyvtár, AKG Alapítvány, Kiscelli Múzeum, Lampion Kiadó. A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest Brand közreműködésével valósul meg.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál ÓBUDAI PROGRAMJAIT itt tekinthetik meg.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Hogyan éltek a római légió katonái Aquincumban 2000 éve? – Ma megnyílt kiállításunkon minden kérdésünkre választ kapunk

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Fogadj örökbe egy láda futómuskátlit!

Hírek
Közzétéve:

Indul az őszi faültetés