Várják a jelölést az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díjra

Hírek
Közzétéve:

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. májusában alapította az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díjat. Az adományozás rendjét a Képviselő-testület többször módosított 35/2007.(V.30.) önkormányzati rendelete szabályozza. Az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj adományozható mindazon személynek vagy közösségnek, aki a kerület lakosságának egészsége érdekében akár gyógyító-ápoló munkájával, akár a rehabilitáció vagy a betegség megelőzés terén kifejtett tevékenységével, akár az egészségügyben kifejtett szervező munkájával kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A díjban évente egy személy vagy csoport részesül. A díjazott személyére bárki tehet indítványt. Az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díjjal oklevél és pénzjutalom jár. A díj a Semmelweis Napon, ünnepélyes keretek között kerül átadásra annak a személynek vagy csoportnak, akinek a Képviselő-testület az Egészségügyi, Szociális és Lakásgazdálkodási Bizottság javaslata alapján odaítéli. A díj átadására az idei évben 2016. június 24-én (pénteken) kerül sor.

Az indítvány tartalmi elemei:

  • Indítvány olyan természetes személyre vagy csoportra (szervezetre/intézményre) nyújtható be, mely az egészségügy terén kifejtett kimagasló teljesítményével (életművével) Óbuda-Békásmegyer egészségügyi ellátásához, szolgáltatásainak fejlődéséhez, Óbuda-Békásmegyer lakossága életminőségének javításához hozzájárul(t).
  • Az indítványnak legalább 1 oldal terjedelmű indokolást kell tartalmaznia, mely részletezi a díjra javasolt személy vagy csoport tevékenységét, eredményeit.

Az indítvány benyújtásának módja:

Az indítványt a Szociális Szolgáltató Főosztályon (1033 Budapest, Fő tér 2.) dr. Gallóné Nagy Judit főosztályvezető részére, vagy postai úton (1300 Bp. Pf.: 102.) lehet benyújtani. Felvilágosítás dr. Konczos Anikó egészségügyi referenstől kérhető a 4378-659-es telefonszámon.

Az indítványok beérkezési határideje: 2016. május 13. (péntek) 12.00 óra.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság