Várjuk a civil szervezeteket és segítőket a Római-parti Plázs föveny-előkészítésére!

Hírek
Közzétéve:

Már csak másfél hét, és nyit Budapest egyetlen ingyenes dunai fürdőhelye! A Római-parti Plázson természetes környezetben, tiszta, gondozott, a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata és vízimentők által ellenőrzött partszakaszon strandolhatnak június 30. és augusztus 20. között a frissülni vágyók. De mielőtt megnyit a közkedvelt fürdőhely, még akad egy s más tennivaló.

Ahogy azt az előző években már megszokhattuk, a nyitást idén is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg. A meder nyitás előtti tisztításának kitűzött dátuma június 29-e, ezt követően kétheti rendszerességgel végzik majd ezt a munkálatot kollégáink. Hasonlóan fontos feladat a föveny előkészítése, amelyet – a korábbi gyakorlatnak megfelelően – idén is a III. kerületi civil szervezetek és egyesületek aktív részvételével tervezünk megvalósítani.

A Plázs területének június 27-én, 10 órára tervezett föveny-előkészítésére egyrészt a vendégek biztonságának, kényelmének biztosítása miatt van szükség, másrészt azért, hogy a várhatóan nagy számban érkező strandolók a környezettel harmóniában élvezhessék a főváros egyetlen ingyenes, természetes vízpartjának előnyeit. Az aznapi tevékenységek része a konkrét tennivalók felmérése, ezt követik a föveny és környékének közösen végzett területrendezési, növény-, és faápolási munkálatai, a biztonságos és rendezett partszakasz előkészítése.

Jöjjenek, segítsenek Önök is, hogy aztán mindannyian jó érzéssel pihenhessünk kerületünk legnépszerűbb nyári találkozópontján, a – folyamatosan ellenőrzött vízminőségű – Plázson.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság