Várjuk javaslataikat a Prof. Dr. Pintér Endre-díjra – Február 19. a magyar ápolók napja

Hírek Aktuális
Közzétéve:

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére 2014 óta minden évben Kossuth Zsuzsanna, az első magyar főápoló születésnapján köszöntjük a magyar ápolókat és egészségügyi szakdolgozókat. Köszönjük áldozatos helytállásukat!

„Téged kedves nővérem ezennel az összes tábori kórházak főápolónőjévé kinevezlek.”

Kossuth Lajos testvérét, Zsuzsannát e szavakkal kérte fel, hogy a szabadságharc idején szervezze meg a sebesült és beteg honvédők egészségügyi ellátását. És ő valóban minden tudását és tetterejét a betegek gondozására, korszerű ápolásuk általánossá tételére fordította, dacolva azzal, hogy kora szabályai erősen korlátozták egy nő kibontakozásának lehetőségeit.

Kossuth Zsuzsannát Magyarország első főápolójaként tiszteljük. És az első hadikórház megalapítása is az ő érdeme.

Első főápolónk mai utódai szintén kihívásokkal teli hivatást választottak. Hiszen ápolóink és egészségügyi szakdolgozóink a tudomány haladásával egy életen át való tanulást is választottak, miközben napjainkban a még koránt sem lecsengett világjárvány megfékezése és a betegek ellátása az egyre nehezebb helyzetbe kerülő magyar egészségügyi rendszerben fokozza terheiket.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat fontosnak tartja, hogy kifejezze mindannyiunk megbecsülését az egészségügyi hivatásban dolgozók munkája iránt. Így Prof. Dr. Pintér Endre-díjat adományozunk minden évben a kerület lakosságának egészsége érdekében gyógyító-ápoló munkával, a rehabilitáció vagy a betegségmegelőzés terén kifejtett tevékenységgel, az egészségügyben kifejtett szervező munkával elért kiemelkedő teljesítményért.

Ebben az évben is, február 28-ig várjuk a javaslataikat!

Ma a magyar ápolókat ünnepeljük. Köszönjünk a munkájukat, melyet értünk végeznek!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság