Egészségnap Óbudán ingyenes szűrővizsgálatokkal – Április 10. a nemzeti rákellenes nap

Hírek
Közzétéve:

Minden évben április 10-én ünnepeljük a nemzeti rákellenes napot, amely a szűrés, megeleőzés és korai felismerés fontosságára hívja fel a figyelmet. Önkormányzatunk térítésmenetes lakossági szűrővizsgálatokkal és egészségügyi tanácsadással kapcslódik a jeles naphoz.

Az egyik legfontosabb módja a rák elleni küzdelemnek a szűrővizsgálatok rendszeres elvégzése. A szűrések segítenek a betegség korai stádiumban történő felismerésében, ami nagyban növeli a gyógyulás esélyeit. Ezért minden korosztálynak és nemnek fontos, hogy rendszeresen vegyen részt a megfelelő szűrőprogramokban.

Magyarországon sajnálatos módon a rákbetegség elterjedése igen magas. A leggyakoribb típusok közé tartozik a mellrák, a tüdőrák, a vastagbélrák és a prosztatarák. Ezért kiemelten fontos, hogy a lakosság széles körű tájékoztatással rendelkezzen a megelőzés és a szűrés lehetőségeiről.

Óbudán mindenki számára elérhető rákszűrési lehetőségek állnak rendelkezésre. A kerület különböző egészségügyi intézményeiben és közösségi központjaiban ingyenes vagy kedvezményes szűrővizsgálatokat kínálnak, hogy minél több ember számára biztosítsák az egészségmegőrzés lehetőségét. Érdemes tájékozódni az ingyenes szűrésekről és rendszeresen látogatni ezeket.

A nemzeti rákellenes nap arra kell emlékeztessen bennünket, hogy mindannyian felelősséggel tartozunk saját egészségünkért és az egészségmegőrzés fontosságáért. Az időben elvégzett szűrővizsgálatok és a megelőző intézkedések segítenek abban, hogy hosszabb és egészségesebb életet élhessünk. Ne hagyjuk ki a lehetőséget, hogy részt vegyünk a rákszűrő programokban, és vigyázzunk egészségünkre mindennap!

EGÉSZSÉGNAP ÓBUDÁN
Időpont: 2024. április 18., csütörtök, 15 órától 19 óráig
Helyszín: III. kerület Laktanya utca 1.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. első alkalommal tartja meg az Óbudai Egészségnapot.
Az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. szervezésében a rendezvény lehetőséget biztosít a kerület polgárai számára, hogy részt vehessenek egészségügyi szűrővizsgálatokon, orvosoktól, szakértőktől egészségügyi állapotukra vonatkozóan visszajelzést, a betegségek
megelőzésére hasznos tanácsokat, életmódjuk megváltoztatásához pedig segítséget kapjanak.
Ezen kívül számos egészségmegőrzést segítő sport programmal készülünk az ifjúság és az idősebb korosztály számára.
Az Egészségnap előnyei:
– mindenki ingyenesen, beutaló és regisztráció nélkül végeztetheti el a számára fontos vizsgálatokat
– a résztvevők a vizsgálatok eredményét azonnal kézhez kapják, amellyel a háziorvosukhoz fordulhatnak
– lehetőség nyílik megtalálni az egészségügyi állapotunkhoz megfelelő mozgásformát
A RÉSZVÉTEL INGYENES!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság