Véleményezze Ön is a Kiscelli park koncepciótervét!

Hírek
Közzétéve:

Az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. augusztus 8-án tartotta a tervprezentációt és az ott felmerült kérdések alapján véglegesítette az itt következő videót és kérdőívet. A videóból megismerhető a projekt, a közösségi tervezési folyamat és az elkészült koncepcióterv is, a tervlapokat és a műszaki leírást pedig szintén elérhetik a lenti linken.

Érdemes hangsúlyozni, hogy mit is jelent a most elért mérföldkő a fejlesztés történetében: az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. a közös gondolkodást a park egészének vizsgálatával kezdte, és az első tervezési alkalmakon a teljes, 12 hektáros területre adott javaslatokat. Ezek fontosak, ősszel a Városfejlesztő munkatársai szeretnék majd ezeket is továbbgondolni. A TÉR_KÖZ projekt viszont ennél szűkebb részre összpontosít: ezekre dolgozták ki közösen a részletes javaslataikat, ami alapján a tájépítész elkészítette a  bemutatásra kerülő koncepciótervet. Az ehhez fűzött lakossági, hatósági, megrendelői észrevételek alapján készíti el a tervező az engedélyezési tervet, ami emiatt tartalmazhat módosításokat is. A becsült költségek ekkor már sokkal jobban látszanak, tehát nagyjából kiderül, mire elegendő az a bizonyos 144 millió forint, amiből a projekt jelenleg gazdálkodik. Ebben a szakaszban szükség lehet a vágyak priorizálására, vagyis például két funkció között választani kell ahhoz, hogy a választott elemek beleférjenek a büdzsébe. Ezen döntések birtokában tud elkészülni a tenderterv, ami alapján kiírásra kerül a kivitelezői közbeszerzés. Ha minden jól megy, a kivitelezés jövőre, tehát 2020-ban valósulhat meg, addig pedig az egyes tervfázisokhoz kapcsolódóan az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. mindig számít majd a tervező közösség véleményére is. Tehát a tervbe több minden kerül be, mint amennyit a pályázati pénzből meg lehet valósítani, bízva abban, hogy később ezekre is sikerül forrást szerezni.

A tervlapok és a műszaki leírás ide kattintva böngészhető részletesebben is.

A koncepcióterv és a közösségi tervezés folyamatának megismerését követően a kérdőív kitöltésével lehetőség nyílik az Ön véleményének a megismerésére is. (Kitöltési határidő: augusztus 31.)

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Elkészültünk! Pénteken nyit a Plázs!

Hírek
Közzétéve:

Pénteken átadásra kerül a megújult Miklós téri játszótér

Hírek
Közzétéve:

Lakossági tájékoztató – ezekre érdemes figyelni, ha hamarosan lejár a vízórája