Véleményezze Ön is a Mocsárosdűlő vizsgálati tervdokumentációját

Hírek
Közzétéve:

Az óbudai hegyek keleti lábánál elhelyezkedő Mocsárosdűlő korábban a Duna ártere volt, amely a (vízrendezések és lecsapolások ellenére is) kis részben máig megőrizte különleges mocsaras-lápos jellegét. A domborzati és természeti adottságok által meghatározott, 100 hektárnál nagyobb, beépítetlen terület a főváros településszerkezetében nagy ökológiai értékkel rendelkezik.

A Mocsárosdűlő mélyfekvésű zöldfelülete a főváros budai oldalának egyik utolsó megmaradt vizes élőhelye. A Fővárosi Önkormányzat kiemelt feladatának tekinti, hogy biztosítsa az itt található természeti értékek védelmét. A terület rendezése és zöldhálózati fejlesztése során – a természetvédelmi szempontok mellett – a budapestiek véleményét is figyelembe veszi.

A Mocsáros korábbi terveivel ellentétben – amelyek a terület távlatos beépítését vizionálták – az új koncepció ismét visszatér a zöldfelület kialakítása és karbantartása felé.

A stratégiai tervdokumentáció megalapozó része ezen a linken érhető el.

Az anyaggal kapcsolatos valamennyi észrevételt október 12-ig várja a Fővárosi Önkormányzat ezen az oldalon, hozzászólásként beírva.

A tervi (javaslati) munkarészt várhatóan október folyamán tölti majd fel a főváros. Az újabb anyagot is véleményezhetik majd az érdeklődők.

A stratégia elfogadását ezután olyan fázisok követik majd, mint a védett terület határainak kiszélesítése, a vizes élőhely rehabilitációja, valamint a LIFE pályázaton való részvétel, ami forrást biztosíthat az évtizedes szemétügy megoldására és a természetvédelmi kérdések rendezésére.

Mondja el a véleményét a dokumentációról ITT!

 

Mocsárosdűlő tervei

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság