VI. Óbudai Bornapok: válogatott borok, pezsdítő ritmusok

Hírek
Közzétéve:

Tisztelt látogatók!

Igen, a bor. Komoly emberek társaságában, fogadásokon, baráti összejövetelek alkalmával vagy egy mérsékelten zajos szórakozóhelyen az egyik legnépszerűbb téma. Fennkölt gondolatok ihletője, irodalmi alkotások kulcsszereplője, termelők, borkészítők és értő fogyasztók filozófiájának alapja. Éveken és évszakokon átívelő, ellenállhatatlan jelenléte a sznobizmusba hajló gesztusok vonatkozásában éppúgy hivatkozási alap, mint reményvesztett lealjasodás esetén.
Az Óbudai Bornapokon a magunk részéről a hangsúlyt a sokszínűségre kívánjuk helyezni, szem előtt tartva a mértékletességet és a bor fogyasztásának polgári eleganciáját.
Előbbit az ország híres borvidékeinek képviselői reprezentálják,
akik elhozták önöknek saját pincészetük büszkeségeit; utóbbit pedig reményeink szerint önök, akik kilátogattak hozzánk, hogy velünk együtt eltöltsenek egy felszabadult kora őszi hétvégét.
A zenei produkciókhoz és a kóstoláshoz mindannyiuknak csalódásmentes pillanatokat, egyben élménydús hétvégét kívánok!
Egészségükre!

Bús Balázs polgármester

„Királyi gyümölcs, és a szegények gyümölcse, mert ízében benne van minden jó íz, amelyet az életben szerettünk.” – írja Krúdy a szőlő ezerféle zamatáról, melyek a bor aromájában, illatában és színeinek ragyogásában kelnek új életre a legjobb palackok nedűiként. A VI. Óbudai Bornapok is ennek a gazdagságnak igyekszik minél átfogóbb gyűjteményét bemutatni a Fő téren szeptember 21-23. között.

Mára komoly kultúrája alakult ki a hazai borfogyasztásnak, ennek köszönhetően 29 válogatott magyar pincészet kínálja legjobb borait, 15 hazai borvidék kínálatát ölelve fel.  A külföldi borok is szép számmal képviseltetik majd magukat a három napos bormustrán, melyet maguk a borászok neveznek már évek óta „Budapest legkulturáltabb boros rendezvényének”. Az elmúlt évek hagyományaihoz idén is hűek maradnak a szervezők, és a visszatérő nagy pincészetek mellett bemutatkozási lehetőséghez jutnak még kevésbé ismert, de figyelmet érdemlő borászatok is.

Az ingyenes kísérőprogramok valódi fesztiválhangulatot varázsolnak majd a Fő térre. Akár kezdő kóstolóként, akár komolyabb borszakértőként is bővítheti ismereteit bárki, aki részt vesz a Borkörképeken, ahol Káli Ildikó sommelier avat be minden érdeklődőt a válogatott borsorok rejtelmeibe. Nem maradhatnak el a jó hangulatról gondoskodó zenei koncertek sem. Fellép majd a jazz és a swing világának több hazai képviselője, míg a borokat kísérő gasztrofalatok közt akár az Óbuda Burgert is megkóstolhatják a látogatók.

A részletes programokért látogassanak el a rendezvény honlapjára.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság