Vidám délután – 60 éves az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ

Hírek
Közzétéve:

Az évforduló alkalmából – a vírushelyzet miatt – zártkörű születésnapi ünnepséget tartottak a központban a minden évben megrendezett Vidám Délután című rendezvény keretében. Az eseményt Janurikné Csonka Erika intézményvezető nyitotta meg, aki bemutatta a jubileum alkalmából elkészült kiadványt, ami a megalapításától egészen napjainkig öleli fel a foglalkoztató történetét.

Ezt követően átadásra került az intézmény új Snoezelen szobája, melynek kialakítására a Tájoló Szociális Egyesületen keresztül a GRAPHISOFT Park Engineering C Management Kft. támogatása által nyílt lehetőség.

A Snoezelen szoba egy fogyatékossággal élő személyek számára kialakított helyiség. Ebben a biztonságos, stresszmentes környezetet kínáló szobában a különböző érzékszervek fejlesztése valósulhat meg. A relaxációt nyugtató hatású zenék, színek, fények és a kellemes ellazulást biztosító vízágy teszi lehetővé. A multiszenzoros környezetben kellemes, pozitív élmények átélésével valósítható meg a stresszmentes pihenés.

A megnyitót a rehabilitációs központ énekkara zárta, majd egy hatalmas közös gulyáspartival csillapították az étvágyukat ellátottak és dolgozók egyaránt. Az ebédet követően még különböző szabadidős programokon (táncház, minigolf, pingpong) lazíthattak a közösség tagjai.

Tekintse meg az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ elmúlt 60 évének történetét a honlapon, ahol sok érdekes archív dokumentum mellett a jubileumi kiadványt is megtekintheti!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság