Videós összefoglaló: tippek, jó tanácsok, hasznos információk az egész éves bringázáshoz

Hírek
Közzétéve:

A korábbi, Szemléletformáló beszélgetések programsorozat egy dinamikusabb, gyakorlatiasabb formában folytatódik 2022-ben, a SECAP pályázat keretében. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat energia- és klímatudatos törekvései mentén kisfilmek készülnek, amelyek kerületi helyszíneken és szereplőkkel népszerűsítik a környezettudatos lehetőségeket.

A SECAP a harmadik kerület Fenntartható Energia és Klíma Akcióterve, amelynek szerves része a fogyasztói szokásokra hatás, ezáltal a karbonlábnyom, a károsanyag-kibocsátás csökkentése mind kerületi, mind pedig lakossági szinten.

Az ÓBUDA SMART elnevezésű, energia- és klímatudatos videósorozat első részében a téli kerékpározás és a kerékpáros áruszállítás a témánk. Az epizód célja bebizonyítani, hogy a kerékpár nemcsak szabadidős eszköz, hanem a mindennapos közlekedésben is kiváló alternatíva az autó helyett. A megfelelő ruházat kiválasztásával és a megfelelő kerékpárral télen is tudunk közlekedni, illetve egy teherkerékpárral még a csomagszállítás is megoldható.

A sorozat további epizódjainak témái: a háztartások energiatudatossága, a harmadik kerületi ökointézmények, a klímaváltozás okozta hőmérséklet-emelkedés és hőhullámok, a hulladékkezelés és Óbuda-Békásmegyer természeti értékei.

A videók várhatóan másfél–két havonta kerülnek fel az ÓBUDA MÉDIA Youtube-csatornára, illetve elérhetők lesznek a klima.obuda.hu oldalon is.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság