Vigyázunk a gyalogosokra

Hírek
Közzétéve:

A kivitelező a szerződésben foglaltaknak megfelelően valósította meg a forgalomcsillapító-küszöb kiépítését a kaszásdűlői Apát utca – Pethe Ferenc tér kereszteződésben, valamint a forgalmas Miklós és Polgár utcáknál, összesen négy ponton. A gyalogos-átvezetések célja a gépjármű-forgalom mérséklése, illetve a biztonságos átkelés elősegítése a gyalogosok számára.

A közel 60 millió Forintos beruházás során egy hiányzó járdaszakasz pótlására is sor került a Kunigunda útján, valamint a Csillaghegyi úton. Ez utóbbin a gyalogjárda mellett elkészült az új gyalogosátkelő is, így a Magnólia utcai megállónál mostantól biztonsággal kelhetnek át a járókelők.

A tervek engedélyeztetése után 2020. áprilisában indulhatott a kivitelezés. Az egyes helyszíneken eltérő határidővel folytak a munkálatok és a COVID-19 vírusjárvány ellenére a kivitelezőnek sikerül tartania a szerződésben rögzített kivitelezési kereteket.

A műszaki átadás jelenleg is zajlik még, melynek végeztével összesen 5 db forgalomcsillapító küszöb, 2 db gyalogjárda és 1 db gyalogátkelőhely kerülhet átadásra a fejlesztés keretében.

Utólag is köszönjük a lakosság türelmét a kivitelezés ideje alatt! Bízunk abban, hogy a forgalomtechnikai fejlesztéssel hozzájárulunk a biztonságosabb és kiszámíthatóbb közlekedési szokások erősödéséhez!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság