Vigyázzunk kedvenceinkre Szilveszterkor!

Aktuális Kiemelt hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Kutyás Egyesület arra kéri a harmadik kerület kutyatartóit, hogy Szilveszter estéjén fokozottan figyeljenek kutyájuk biztonságára, biztonságérzetére.

Az egyesület elmondása szerint ritka, hogy a tűzijátéktól, petárdázástól megrémülő és emiatt elszökő kutyák épségben hazajutnak. A félelem hatására hatalmas távolságokat is képesek megtenni kedvenceink, ilyenkor szerencsésebb esetben üti el őket autó, viszont egy-másfél nap után kimerülnek és lerogynak pihenni, ami a fagyban életveszélyes is lehet.

Ebben az időszakban, december 30-tól január 2-ig érdemes ezeket a tanácsokat megfogadni:

  • Legyen biléta a kutyán, rajta a gazda nevével, telefonszámával, illetve séta közben fontos a hám és az erős póráz is, valamint ne kisgyermek vigye ilyenkor sétálni.
  • Chip ültetése a kutyába, a chip aktivitásának ellenőrzését javasolt évente elvégezni.
  • Ne hagyjuk egyedül kiskedvencünket se a lakásban, se a kertben.
  • Jó, ha van nálunk plusz póráz arra az esetre, ha szökött kutyával találkozunk.
  • Ha kutyát találunk az utcán, fotózzuk le és lehetőség szerint próbáljuk meg megfogni. Ha van rajta biléta telefonszámmal, egyszerű a dolgunk, ha nincs, akkor vigyük el a legközelebbi helyre, ahol van chipleolvasó.

Érdemes posztot készíteni a talált kutyáról és megosztani a nagyobb, helyi kutyás csoportokban pl.: Óbudai Kutyás Egyesület Óke csoport, Budapesti Kutyások, hogy minél előbb sok kutyatartóhoz eljusson a hír. Az Óbudai Kutyás Egyesület elnöke, Gáspár Zsófi folyamatosan figyeli Óbudán a bejövő posztokat és osztja meg helyi kutyás csoportokban.

Ha szükséges nyugtatót beadni, mindenképp egyeztessen orvossal!

Az ügyeletes állatorvosok listáját megtalálható az összes óbudai kutyafuttatóban az etikett táblákon, vagy az Óbudai Kutyás Egyesület ÓKE Facebook csoportban az online kutyás kisokosban.

Minden óbudai kutya legyen fontos minden óbudai polgárnak, segítsünk hazajutni az elveszetteknek!

Békés, szeretettel teli, boldog kutyákban gazdag új esztendőt kíván mindenkinek az Óbudai Kutyás Egyesület!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság