Virágdinamikák – Péntek Orsolya kerületünkben élő horvát identitású művész kiállítása

Hírek
Közzétéve:

Péntek Orsolya, a kerületünkben élő horvát identitású képzőművész-író, az Óbudai Anziksz kulturális magazinunk szerkesztőjének Virágdinamikák című kiállítását mutatja be az Óbuda-Békásmegyer Horvát Nemzetiségi Önkormányzat a Croatica Kulturális, Információs és Kiadói Nonprofit Kft-vel közösen.

A kiállítás megnyitójára szertettel várnak minden érdeklődőt január 25-én, csütörtökön 18 órakor a Croatica kiállítótermébe (1093 Budapest, Lónyay utca 18/b.).

A tárlatot Dr. Sokcsevits Dénes történész-művészettörténész nyitja meg.

„A különféle vallások genezis-elméleteit színnyelvi jelekben bemutató, 2023 tavaszán a Karinthy Szalonban látható Elemek sorozat után a Virágdinamikák a természetben megjelenő dinamikákra fókuszál. A klasszikus olaj-vászon képeken kibomló motívumokban megtalálható az aranymetszés, a Fibonacci-sor, a szimmetria vagy a sorozatosság és a tükrözés. A szigorúan geometrikus formákat ezeken a képeken ugyanakkor a lírai absztrakt lágyítja meg és egyéníti,” olvashatjuk a kiállítás tájékoztatójában.

A 2019-ben alakult horvát nemzetiségi önkormányzatunk tevékenységéről YouTube-csatornán is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Dr. Kiss László: A gyermekvédelem nem revolvergolyó

Hírek
Közzétéve:

Ingyenes tavaszi programok harmadik kerületieknek

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Tegyünk együtt a Római-part tisztaságáért!