Virágzik Óbuda!

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a kerület még zöldebbé és virágosabbá tétele érdekében „Virágos Óbuda” címmel pályázatot írt ki III. kerületi lakosok számára. A pályázat célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat a személyeket és közösségeket, akik fontosnak tartják környezetük esztétikai minőségét, és ennek érdekében gondozzák, növényekkel, virágokkal szépítik azt.

Az önkormányzat nagy figyelmet fordít a zöld közterületek gondozására, a zöldterületek fejlesztésére, a kiemelt közterületek virágosítására, a saját feladatként ellátott parkgondozás mellett igyekszik a lakosságot is bevonni és aktivizálni a kerület szebbé, zöldebbé tételébe. Zöldfelület gondozási pályázatok kiírásával segíti a lakóközösségeket, civil szervezeteket, évente több tízezer muskátli tő kedvezményes megvásárlását teszi lehetővé a kerület lakosainak, közösségi kertek létrehozását és működését támogatja.

A 2017. évi díjazottak:

A „legszebb virágos előkert” kategóriában:

I. díj Óbuda 24. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet (Kórház u. 7. Polgár u. 1-7.) 200.000 Ft értékű vásárlási utalvány
II. díj Huszti út 21. sz. Társasház 150.000 Ft értékű vásárlási utalvány
III. díj Csobánka tér 2. sz. alatti Társasház 100.000 Ft értékű vásárlási utalvány

A „legszebb virágos udvar, kert” kategóriában:

I. díj Sági Csabáné, Tamás u. 200.000 Ft értékű vásárlási utalvány
II. díj Pusztadombi lakópark és Kardkovács Árpád 150.000 Ft értékű vásárlási utalvány
III. díj Gyöngyösi János, Templom u. 100.000 Ft értékű vásárlási utalvány

Különdíjat kapott a Berend u. 18. Társasház innovatív környezettudatos eszközök alkalmazásáért. Díja 50.000 Ft értékű vásárlási utalvány.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”77″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság