Virtuális szabadulójáték, könyvbemutató, megbocsátás hete – Országos Könyvtári Napok Óbuda-Békásmegyeren

Hírek
Közzétéve:

2006 óta hagyományosan sokféle újdonságot kínálva kerül sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében az Országos Könyvtári Napok eseményeire. Az elmúlt évben az ország legkisebb településeitől a fővárosig közel 1500 intézményben 4177 eseményt rendeztek a könyvtárak, amelyen majdnem kétszázezer látogató vett részt.

Az országos eseményt, amely idén október 4-től 10-ig tart, 2021-ben az Együtt. Működik. szlogennel hirdették meg. Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára ebben az évben is csatlakozik a rendezvényhez, és erre hívja a harmadik kerület lakóit, vegyenek rész a színes programokon.

Ha majd nem leszek… Czikora Ildikó kötetbemutatóján megtudhatjuk, hogy a veszteség fájdalmát hogyan lehet tudatos pszichológiai eszközként alkalmazni. A szerző klinikai szakpszichológus, gyászmunkájának egy szakaszát feldolgozó kötetét kötetlen és interaktív könyvbemutatón ismerteti meg az érdeklődőkkel, az Óbudai Platán Könyvtárban október 5-én 17 óra 30-tól.

Gyógyszer helyett könyv? Hogyan tud segíteni a könyvtár a lelki egyensúly fenntartásában? Kiderül október 5-én 9 és 14 óra között az Ezüsthegyi Könyvtárban a Ma rám figyelek! című játékos ismeretterjesztő napon.

Kik voltak Békásmegyer első lakosai? Hová tűnt a Kissingpuszta? Mi köze az agyagbányászatnak a Gőtés-tóhoz? Tegyük próbára a tudásunkat, ismerjük meg jobban lakóhelyünket október 8-án 11 és 19 óra között az Ezüsthegyi Könyvtárban a Rabulejtő Békásmegyer virtuális szabadulójátékkal. A minden korosztály számára ajánlott játék az Ezüsthegyi Könyvtárban elérhető számítógépeken keresztül játszható.

Az irodalmi programok mellett az Országos Könyvtári Napok alkalmából október 4–9. között az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára elengedi a késedelmi díjat a kölcsönzési határidőn túl visszahozott kötetek után. Így akinek elmaradása van, a megbocsátás hetén mindenképpen érdemes betérnie a könyvtárba.

És még egy jó hír az olvasni szerető harmadik kerületi lakosoknak: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete szeptember 30-i határozata szerint a beiratkozási díj alól mentesültek körét az eddigi 70 évről 65-re szállították le, így innentől kezdve minden 65 év feletti kerületi polgárunk ingyenesen iratkozhat be könyvtárainkba.

 

könyvtár plakát

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Társasjátékkal kedveskedtünk óvodásainknak

Hírek
Közzétéve:

Zajlik a Bebó Károly utcai játszótér felújítása

Hírek
Közzétéve:

Óbudai Megbecsülés Program: utolsó lehetőség az utalványok átvételére