Visszaszámlálás indul: június 30-án újra nyit Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelye, a Római-parti Plázs!

Hírek
Közzétéve:

Tessék beírni a naptárba: június 30-án, pénteken fergeteges, élőzenés nyitóbulival indul a Római-parti Plázs idei szezonja. A fővárosiak közkedvelt fürdőhelye augusztus 20-ig várja a strandolni vágyókat.

Ahogy azt megszokhattuk az előző években, – a június 27-i föveny-előkészítést és a két napra rá végrehajtandó mederkotrást követően – idén is a tiszta és gondozott partszakasz, a kiépített infrastruktúra várja majd a kikapcsolódni vágyókat. Vendégeinknek színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget biztosítunk.

Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon lesz lehetőség, nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között. A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett a területen éjszakai őrzés is biztosított.

A területen természetesen lesz vízimentő szolgálat, illetve, a tavalyi évhez hasonlóan a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata is segíti a biztonságos kikapcsolódást. A zömében III. kerületi középiskolák önkénteseiből kikerülő elsősegély-csapat tagjai speciális felkészítést kapnak a Plázson elvégzendő feladatokra, tréningjüket pedig helyszíni szintfelmérő zárja. Elkötelezettségüket és munkájukat előre is köszönjük, látogatóinknak pedig tiszta szívvel javasoljuk: szükség esetén forduljanak bizalommal a Vöröskereszt elsősegélynyújtóihoz.

2023-ban különleges jubileumot is ünneplünk a Plázson: pontosan 50 évvel ezelőtt, 1973-ban született meg a rendelet, amely megtiltotta az azt megelőzően oly sok budapesti polgárnak állandó nyári kikapcsolódást jelentő dunai fürdőzést. A betiltás oka természetesen a folyó vízének állapota volt.

Amikor egy civil kezdeményezés hatására két évvel ezelőtt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata újra felkínálta a fővárosiaknak a Dunában való fürdés lehetőségét, az indulás legfontosabb kritériuma a víz megfelelő minőségének biztosítása volt. És ez azóta sincs másként. A Római-parti Plázs idei megnyitását is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzi meg, és a vízminőség-ellenőrzés a nyitvatartás teljes ideje során napi rendszerességgel ismétlődik majd. Ha a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéket bármikor meghaladják a számok, jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve a fürdőhelyet azonnal lezárjuk, és csak akkor nyitjuk újra, ha a mérőszámok alapján garantálható a megfelelő vízminőség.

Jó strandolást, kellemes pihenést és tartalmas Duna-parti nyarat kívánunk! Várjuk Önöket szeretettel a Római-parton!

Ha kérdésük, észrevételük vagy javaslatuk lenne, kérjük, írjanak a sajto@obuda.hu vagy a plazs@obuda.hu e-mail-címekre. Köszönjük.

A nyitóbuli Facebook-eseménye.

RÓMAI-PARTI PLÁZS

NYITVATARTÁS: 2023. június 30.–augusztus 20, mindennap 10:00–19:00

HELYSZÍN: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15–17.

BKV-val: a 34-es busz Szent János utcai megállójától pár perc séta

BICIKLIVEL: az Óbuda-Pénzügyőr SE területén kerékpártárolási lehetőség biztosított

AUTÓVAL: parkolási lehetőség a fürdőhelyre merőleges utcákban: Őrtorony utca, Szent János utca, Losonc utca, Kalászi utca

Lubickolj a nyárban!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság