Zárható legyen a játszótér?

Hírek
Közzétéve:

A kerületünkben 38 önkormányzati és 7 máltai játszótér található. Az utóbbi időben sok olyan lakossági bejelentés érkezett, amelyek a játszóterek nem rendeltetésszerű használatáról szólnak. A panaszosok szerint, miután a kisgyerekek egy játszótéren töltött nap után hazamennek, átveszi helyüket az idősebb korosztály, akik sokszor késő estébe nyúlóan hangoskodnak, szemetelnek a játszótéren, zavarják a közelben lakók nyugalmát, esti pihenését. Sajnos nem ritka a játékok, padok megrongálása sem, amelyek javítása vagy esetleges cseréje nem kis anyagi terhet jelent az önkormányzatnak.

A jelzések azt az igényt fogalmazták meg, hogy a kerítéssel védett játszóterek nyitvatartási ideje legyen korlátozva, a kapuk bezárásával az önkormányzat védje meg az eszközök épségét és a lakók nyugalmát.

A szükséges intézkedések megtétele előtt, Bús Balázs polgármester kérésére a játszótereket a közterület-felügyelet és az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Kft. munkatársai felmérik. A vizsgálat kiterjed a játszóterek állapotára, és megnézik az esetleges további fejlesztések, korszerűsítések lehetőségeit. Amennyiben a felmérés eredménye és a lakók igénye egybevág, az érintett játszótereken a jövőben házirend bevezetésére és a nyitvatartási idő szabályozására is sor kerül.

A játszóterek felmérést a Közterület-felügyelet körzeti megbízottai, valamint a Városfejlesztő Kft. munkatársai végzik: végigjárják a lakóközösségeket meghallgatva a játszótereket használók javaslatait, véleményét. Amennyiben további észrevételek merülnek fel, azt kérjük, küldjék el az ugyfelszolgalat@obkf.hu email címre.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság