Zöld Budapest – A Radó Dezső Terv projektjeit lehet értékelni

Hírek
Közzétéve:

A Radó Dezső Terv többek között azért született meg, hogy rendszerbe foglalja a választ arra a kérdésre, hogy hogyan lehet zöldebb Budapest a következő évtizedben, mire kell figyelni, hogyan kell kialakítani a zöldfelületeket, ha egy fenntarthatóbb, zöldebb városban szeretnénk élni, hiszen a zöldfelületek rendszere, kialakításuk és a városi épített környezetbe integrálásuk bonyolult szakmai kérdés.

A Radó Dezső terv szükségességét éppen az adja, hogy a rendkívül szerteágazó zöld-infrastruktúra fejlesztési, építészeti kérdéseket minden szempontból figyelembe véve, hosszú távon lehessen megvalósítani Budapestet zöldítését.

A Radó Dezső Tervet bemutató oldalon a fejlesztésre szánt területek is megtalálhatóak.  A Tudástár menüpont alatt a fejlesztések hátterével, szakmai előzményével ismerkedhetnek meg. A Projektek menüpont alatt pedig azok a zöldterületek találhatók, amelyek tervezését már elkezdte vagy épp előkészíti a Fővárosi Önkormányzat a Radó Dezső Terv keretein belül.

Itt a  projektötleteket csillagozással lehet értékelni, és ezen az oldalon lehet a projekttel kapcsolatos munka aktuális státuszáról is tájékozódni. A fejlesztések bizonyos fázisaiban a projektekhez kérdőívek is tartoznak, melyeket szintén ezen az oldalon lehet kitölteni, vagy a korábbi felmérések eredményeit megtekinteni.

A harmadik kerület zöldinfrastruktúra-fejlesztései is jelentős számban szerepelnek itt, melyek közül jelenleg a Mocsárosdűlő természetvédelmi rehabilitációjáról lehet kérdőív kitöltésével véleményt mondani, egészen május 31-ig.

De a többi projektet – és nem csak a kerületben találhatóakat – is érdemes végigböngészni, értékelni vagy akár javaslatot küldeni, hiszen a cél az, hogy Budapest mindannyiunk számára élhető és természetközeli legyen. Most és a jövőben is.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság