Zöldebb jövőért: június 6-án vehetik át térítésmentesen a lakosok a LED-izzókat – Környezetvédelmi világnap

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.” Dawid Brower környezetvédelmi aktivista sokat idézett gondolata közösségi és egyéni felelősségünkre irányítja a figyelmet, amelyet önkormányztunk komolyan véve rendszeresen szervez fenntarthatósági programokat: holnap energiahatékony LED-izzókat és víztakarékossági csomagot vehetnek át a kerület lakói térítésmentesen.

A környezetvédelmi világnap, amelyet minden év június 5-én ünneplünk, az ENSZ által létrehozott globális esemény, amely a környezeti problémákra és azok megoldására irányítja a figyelmet. A jeles nap célja, hogy középpontba állítsa a természet védelmének fontosságát, és ösztönözze a kormányokat, vállalatokat és egyéneket a fenntartható gyakorlatok alkalmazására.

Harc az elsivatagosodás ellen

A környezetvédelem napjának minden évben más a központi témája. Az idei évben a fókuszban a „földek helyreállítása, az elsivatagosodás és az aszályokkal szembeni ellenálló képesség”áll.

A világnap alkalmából Magyarországon szintén számos programot és eseményt szerveznek, hogy felhívják a figyelmet a hazai környezeti kihívásokra és megoldási lehetőségekre. Iskolák, civil szervezetek, önkormányzatok és vállalatok közösen dolgoznak azon, hogy hozzájáruljanak a környezettudatosság növeléséhez.

Térítésmentes LED-izzóakciónk

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelmi feladatokra. Ennek részeként szervezünk többek között közösségi faültetéseket, virág- és cserjeosztásokat, szemétszedési akciókat és környezeti nevelési workshopokat, hogy támogassuk a fenntartható életmódot.

Aktuális akciónk közül a víz- és energiatakarékosságot szolgáló programjainkat emeljük ki. A harmadik kerületi lakosok ingyen juthatnak LED-izzóhoz, az átvételre 2024. június 6-án, csütörtökön 13 és 19 óra között lesz lehetőség, és amennyiben múlt heti akciónkon nem tudtak részt venni, de szeretnének térítésmentes víztakarékossági csomagunkhoz is hozzájutni, egy nyilatkozat kitöltését követően ez szintén lehetséges a LED-akciónk helyszínein.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság