48 jó tanuló, jó sportoló

Hírek
Közzétéve:

DSC_1905

Az ünnepélyes díjátadón dr. Csepeli Zsuzsanna az Óbudai Sport Kft. igazgatója köszöntötte Kelemen Viktória alpolgármestert, Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszót, testvérét, Gyurta Gergelyt, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar úszót, Tóth Tamás Paralimpiai ezüstérmes úszót, illetve az összes díjazott fiatalt, felkészítő tanáraikat, edzőiket és nem utolsó sorban szüleiket.

Az átadási ceremónia első akkordjaként Siklós Csenge, Pierre de Coubertin: Óda a sporthoz című versét szavalta el, majd a három kiváló sportoló szólt a díjazottakhoz.

Gyurta Dániel a sport és a tanulás jelentőségével kapcsolatban a saját tapasztalatait osztotta meg. A jelenlévők megtudhatták, hogy az olimpiai sportolónak is akadtak nehézségei a két terület összeegyeztetésével, de végül be kellett látnia, hogy a kettő nem kioltja, hanem erősíti egymást. Dani a Veres Péter Gimnázium tanulója volt, ahol a tanárok is segítették őt. ” Vegyétek mindkettőt komolyan!- üzenete a fiataloknak. Hozzátette, a legkeményebb edzések alatt kifejezetten jót tett, hogy a mentális terhelés is nagy volt, így az agyam mindkét oldalát tudtam használni, ami hozzásegített a sikereimhez.”
„A szüleim figyelmeztettek, hogy a sportpályafutás egyszer véget ér és utána ugyanazt az életet kell élnem, mint mindenki másnak.”- ezt már Gyurta Gergely mondta a díjazottakhoz szólva. Ebben segítette és segíti őt a tanulás.
Tóth Tamás magántanulóként végezte a gimnáziumot, de tanárai nagyon sokat segítettek a felkészüléseknél. A paraúszó az olvasás fontosságát hangsúlyozta, hiszen elmondta korábban ő is azt hitte, hogy csak Ady Endre és a Story újság létezik, de ma már rendszeresen olvasó embernek tartja magát. Szerinte az olvasás bővíti igazán a tudást. Az edzője szavait idézte, amikor üzent a fiataloknak:  „a tehetségtelen embernél egy rosszabb van, az elvesztegetett tehetség. Azt kívánom, ezt soha ne tapasztaljátok meg!”

 

DSC_1919

Ezt követően a Sport kft. igazgatója a pályázatok elbírálásáról szólt néhány szót:  2014-ben szeptemberben hirdették meg a pályázatot a III. kerületben lakó és tanuló, 7-12. évfolyamra beiratkozott tanulók számára, akiknek a 2013/2014-es tanév végén a tanulmányi eredménye elérte vagy meghaladta a 4.00 átlagot és a 2013. szeptember 1. – 2014. augusztus 31. közötti időszakban a rendszeres sportolás mellett elért sporteredménnyel rendelkeznek. Összesen 78 pályázat érkezett be, amelyek elbírálásában Sinkó Andrea az ÓWDSE elnöke és Gyepes Lajos a Római Sportegyesület elnöke segítettek. 27 pályázó részesült ösztöndíjban, ami mellé egy-egy a fent említett olimpiai sportolók által dedikált könyvet kaptak. Közül 23-an olimpiai sportágban szerepeltek kiváló eredménnyel, 4 fő a World Games sportágaiban jeleskedett. A további 21 fő elismerő oklevelet és egy kisebb sportcsomagot vehetett át. Az ösztöndíjasok 2014-től az eddigi támogatás kétszeresét, 10 ezer forintot kapnak, 10 hónapon keresztül.

DSC_1978

A Sport Kft. összeállította az idei évre vonatkozó statisztikákat is az ösztöndíjasokat illetően:

I.    Iskolák szerint:

1.    Veres Péter Gimnázium 5 fővel
1.    Árpád Gimnázium 5 fővel
2.    Óbudai Gimnázium 3 fővel
2.    Krúdy Gyula Általános Iskola 3 fővel
3.    AKG 2 fő
3.      Óbudai Általános Iskola 2 fő
4.    Andor Ilona Általános Iskola 1 fő
5.    Aquincum Ált. Iskola 1 fő
6.    Fodros – 1 fő
7.    Kerék – 1 fő
8.    Körösi Csoma Ált. Iskola 1 fő
9.    Pais Dezső Ált. Iskola 1 fő
10.    Varga István Szakközépiskola 1 fő

II.   Sportágak szerint:

kajak-kenu 4 fő
röplabda 4 fő
atlétika 3 fő
gyeplabda 2 fő
kosárlabda 2 fő
1 fő: baseball, díjugratás, labdarúgás, műugrás, ritmikus gimnasztika, akrobatikus rock and roll

III.    Nemek szerint:

23 lány
4 fiú

IV.  Harmadszor részesülnek ösztöndíjban:

  1. Nagymihály Levente- Árpád Gimnázium (kenu)
  2. Horváth Boglárka – Óbudai Gimnázium (labdarúgás)

jo tanulo

A díjátadó képgalériája.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Megkezdődik az éves szervezett kerti zöldhulladék-begyűjtés Budapesten

Hírek
Közzétéve:

Idén is együtt ünnepeltük Óbuda-Békásmegyert

Hírek
Közzétéve:

Póráz + felelősség = biztonság + szabadság