Pedofil- bejelentővonalat hozott létre az önkormányzat

Hírek
Közzétéve:

Az elmúlt napokban több sajtóorgánum foglalkozott a békásmegyeri játszóterek körül ólálkodó feltételezett pedofil felbukkanásával.

A gyermekeikért aggódó szülők facebook csoportot hoztak létre, ahol többen jelezték, hogy az ő gyermeküket is molesztálta a perverz férfi. Az ügyben feljelentés is született, de a rendőrség tehetetlen mindaddig, amíg nincs konkrét bizonyíték az elkövetésre.

Erről tudomást szerezve Bús Balázs polgármester, annak érdekében, hogy hivatalos szervek hatékonyabban tudjanak fellépni és megelőzni a további inzultusokat, Pedofil-bejelentővonal létrehozásáról rendelkezett. A +36 30 338 59 26-os telefonszámon 24 órás ügyeletben fogadják a lakossági bejelentéseket, észrevételeket.

A hívások Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Közterület-felügyeletének térfigyelő központjába futnak be. A bejelentéseket a felügyelet diszpécsere fogadja, ahol a rendőrség munkatársa is szolgálatot teljesít. Amennyiben a bejelentés helyszíne pontosan meghatározható és a környéken térfigyelő kamera is található, akkor azt a területre irányítják, így a rögzített kép hatékonyabb segítséget nyújthat a hatóságok intézkedésében és a bizonyítási eljárásban. Továbbá azonnalin intézkedésként a Közterület-felügyelet járőrt küld a helyszínre.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Közterület-felügyeletének járőr-szolgálata a játszóterek környékén és a gyermekek által is használt közösségi terek környezetében nappal fokozottan, de éjszaka is járőrözik. Kérünk mindenkit, amennyiben gyanúsan viselkedő személyt észlel játszóterek vagy gyermekek környezetében, hívja a +36 30 338 59 26-os telefonszámot!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság