16 óbudai család jutott élelmiszer adományhoz külföldi diákok révén

Hírek
Közzétéve:

csomag betolásAz angol iskola fiataljai közösségi feladatként tartós élelmiszert gyűjtöttek majd az Élelmiszerbank közreműködésével felkeresték az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központot. Az Élelmiszerbank magánszemélyeket közvetlenül nem segélyez így az összegyűjtött ételt adomány formájában eljuttatják a hozzáértő karitatív szervezetekhez és önkormányzati intézményekhez, akik ingyenesen szétosztják ezen termékeket a rászoruló családok között.

A felhalmozott tartós élelmiszerekből az iskolások csomagokat készítettek, amelyeket személyesen adtak át a kerületi rászoruló családoknak.

Hordják a csomagot a diákok
A 9-14 éves korú diákok eltérő nemzetiségűek és a legtöbbjük nem beszél magyarul. Azok, aki már megtanultak, szívélyesen elbeszélgettek az adományokat átvevő családokkal.

A program kapcsán az Élelmiszerbank munkatársai felhívták a figyelmet az élelmiszer pazarlásra, a nélkülözésre. Elmondták, hogy egyre nő a világban azoknak a családoknak, gyerekeknek a száma, akik mélyszegénységben élnek, és napi élelmezési gondokkal küzdenek. Közben a másik oldalon, a fogyasztásra sarkallva az embereket egyre nagyobb túlkínálatot termelnek, és sok élelmiszer a kukában végzi, ahelyett, hogy eljutna oda, ahol még hasznosítani tudnák azt. A mostani akciójuk keretében 16  óbudai család jutott élelmiszer adományhoz, amelyben tartós élelmiszereken kívül sok csokoládét és más finomságot is találhattak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság