A Bogdáni úti buszvégállomásról tárgyalnak

Hírek
Közzétéve:

Nyáry Krisztián elmondta, hogy a jelenlegi buszpályaudvar területét egy jogerős bírósági ítélet alapján az Estivo Kft. szerezte meg kártalanításként. Erre egy rendszerváltás óta húzódó tulajdonrendezési jogvitát követően került sor.

A Fővárosi Közgyűlés júniusban és augusztusban is tárgyalt a helyzet rendezéséről, arról, hogy a cégnek csereingatlant ajánl fel azért, hogy a buszvégállomás a jelenlegi helyén maradhasson. Időközben az Auchan áruház tulajdonosa felajánlotta, hogy az Auchan Aquincum hipermarket területére, a Záhony utca-Jégtörő utca sarkára költözhetne a buszvégállomás. E megoldás esetén nem kellene csereingatlant felajánlani az Estivónak, ugyanakkor az Auchan bérleti díjat számítana fel, és az áthelyezés költségeit is vállalnia kellene a fővárosnak. Az önkormányzat a részletes pénzügyi és műszaki vizsgálata után dönt a végleges megoldásról – jegyezte meg az igazgató.

Lakos Imre (SZDSZ) közlekedési tanácsnok, a városüzemeltetési bizottság elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a kabinet álláspontjának megfelelően Tiba Zsolt főjegyző megvizsgálja: milyen jogi lehetőség van arra, hogy a Bogdáni úti buszpályaudvar területét kisajátítsa a fővárosi önkormányzat. A kisajátítást egyébként a III. kerületi önkormányzat indokoltnak tartaná, hogy ezáltal a jelenlegi helyén maradhasson a buszvégállomás – jegyezte meg.

A politikus közölte: Demszky Gábor főpolgármester azt kérte, hogy az újabb előterjesztést ez ügyben már ne egyedül nyújtsa be Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) városfejlesztési főpolgármester-helyettes, hanem közösen terjesszék azt be Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettessel, aki a közlekedési ügyek felelőse is.

MTI

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság