Flórián Udvar lesz nyárra a dohánygyárból

Hírek
Közzétéve:

Várhatóan júniusban fejeződik be Budapest egyik legnagyobb irodafejlesztési projektje, a tízezer négyzetméter alapterületű Flórián Udvar megépítése. Az ipari műemlékként számon tartott egykori dohánygyár területén található épületek részleges bontását és felújítását követően hozzák létre Észak-Buda egyik legkorszerűbb, „A” kategóriás irodaépületét.  

A kivitelezés két fázisban zajlik, a 2007 augusztusában befejezett első szakaszban egy 8800 négyzetméteres irodaterületet alakítottak ki, idén júniusig pedig még 1200 négyzetméterrel és egy 240 férőhelyes parkolóházzal bővül majd az épületegyüttes. 

Az Árpád híd budai hídfőjénél, a Polgár utca 8-10. szám alatt, a Flórian üzletközponttal szemben épülő Flórián Udvar a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. beruházásában valósul meg.

A Flórián Udvar öt egymáshoz kapcsolódó, ötemeletes épületből áll, melyek egy négyszög alakú, parkosított udvart vesznek körbe. Az épületben a XIX. századi építészeti stílusjegyeit ötvözik a legmodernebb műszaki megoldásokkal (24 órás biztonsági szolgálat, recepció, díjmentes parkolóövezet, kártyás beléptetés, étterem), ami – a kivitelezők szerint – különleges hangulatot kölcsönöz majd az épületben található irodáknak. 

Az irodákat elsősorban középméretű- és nagyvállalatok bérelhetik majd minimum öt évig, négyzetméterenként 12-15 euróért. 2008. márciusában – a Cushman and Wakefield ingatlan-tanácsadó közreműködésével – a Group 4 biztonságtechnikai szolgáltató cég lett a Flórián Udvar első bérlője, 1600 négyzetméternyi irodát bérbe véve.

obuda.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Megbeszélést tartunk a Margitliget utcai forgalmi rendváltozásról

Hírek
Közzétéve:

Hétfő éjfélig harmadfokú hőségriadót rendeltek el

Hírek Aktuális
Közzétéve:

A Duna magas vízállása miatt a Római-parti Plázs nem látogatható