Kisebb zajterhelés – Csökkent Óbuda felett a légtérhasználat

Hírek
Közzétéve:

 

2007 első félévében számos lakossági panasz érkezett, hogy Óbuda-Békásmegyer felett alacsonyan elhaladó, le-és felszálló repülőgépek száma, és ezzel egy időben a zajterhelés mértéke megnövekedett. E tárgyban megkereséssel éltünk a Budapest Airport Zrt., a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt., valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium felé is. Számos fórumon képviseltük a III. kerületet érintő zajhatások csökkentése érdekében tett javaslatainkat: a Buda feletti fordulók elkerülését, a zajos gépek éjszakai tilalmát, szigorú szabályozást a kifutók használatára 22 óra és 6 óra között.

 

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatójának tájékoztatása alapján 2007. május 10-től a város felé induló forgalom 60 százaléka már nem érinti a III. kerületet. Az induló forgalom legalább 1700 m, az érkező forgalom pedig legalább 700 m magasságban halad el a kerület felett.

A mellékelt két ortofotó szemlélteti a 2007. május 10-e előtti és utáni helyzetet:

előtte:

előtte

 

utána:

utána

Amennyiben e tárgyban mégis lakossági bejelentésük lenne, kérem az alábbi telefonszámon vagy e-mail címen tegyék ezt meg:

Dr. Csepeli Zsuzsanna
T: 06/1/4378-930
E-mail: csepeli.zsuzsanna@obuda.hu

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság