Óbuda, a sportos kerület

Hírek
Közzétéve:

– Megalakítottuk az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft-t, amely az önkormányzat sportlétesítményeit és táborait működteti – mondta el a fideszsportprogram.hu-nak Bús Balázs. – Szívünkön viseljük a fiatalok sorsát, nagyon fontos, hogy ők minden nap sportolhassanak, ezért kiemelten kezeljük a kerület két legnagyobb utánpótlás-nevelő egyesületét, a TUE-t, amely a futball és az Óbudai Kaszásokat, amely a kosárlabda számára képzi a tehetségeket. Ez a két egyesület sok iskolával áll kapcsolatban, amelyekben foglalkozásokat is tartanak. A TUE épp a napokban írt alá egy megállapodást a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával a tehetséges fiatalok továbbképzéséről.

A Kft. 250 millió forintot kap a költségvetésből, s így volt mód arra, hogy az országban párját ritkító módon nyolc műfüves pályát is rendeljen. Így az önkormányzat már nem csupán területek biztosításával és a létesítmények fenntartásával segíti a sportolni vágyókat, hanem olyan új pályákkal, amelyek az európai szinthez mérve is ez élkategóriához tartoznak. Az új játékterek közül egy nagy, kettő futsal-méretű, öt pedig úgynevezett grundpálya.

– Kimondott célunk, célom az, hogy minden fiatal sportoljon – folytatta Bús Balázs. – Nem feltétlenül a versenyszerű sportolás az elérendő, sokkal inkább az, hogy a gyerekek ne csavarogjanak, hanem éljenek egészségesen, hasznosan töltsék el az idejüket. Szeretnénk elérni, hogy az iskolákban minden nap legyen testnevelés óra, hiszen a nevelést a kisgyermekeknél kell elkezdeni. Az egyesületeknek is a lehető legtöbb támogatást kívánjuk nyújtani, szeretnénk megőrizni a Római part csónakházait is, hiszen ez a partszakasz már tradicionálisan kötődik az evezőssporthoz.

Ezek nem üres szavak, az óbudai illetékesek valóban nagy súlyt fektetnek arra, hogy a mozgás már a legfiatalabb kortól lételeme legyen minden kicsinek. A került a 14 év alatti gyerekek részére hat máltai játszóteret biztosít, az idősebbek pedig hamarosan birtokba vehetik Békásmegyeren az ifjúsági parkot, ahol az extrém sportoknak hódolhatnak majd. Addig is mindenki kipróbálhatja az éjféli asztaliteniszt – Kaszásdűlőn minden hétvégén éjszakánként felügyelet mellett pingpongozhatnak a fiatalok.

– Az önkormányzat tizenöt sportegyesülettel kötött együttműködési megállapodást, amelyek különböző támogatásban részesülnek – sorolta tovább a polgármester. – Másfélmillió forintot különítettünk el arra, hogy sportpályázatot írjunk ki, és van egy sportközalapítványunk, amely ösztöndíjakat ad a jól tanuló és sportoló diákoknak. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a lehető legegészségesebb fiatalokat neveljük, nem baj, ha nem válik belőlük profi sportoló. De persze szeretnénk, ha sokan lennének élsportolók, nagyon büszkék vagyunk azokra az egykori, vagy jelenlegi óbudaiakra, akik kiemelkedő eredményeket érnek el. A pekingi olimpián Mincza-Nébald Ildikó, Kisteleki Dóra és Gyurta Dániel a harmadik kerületet is képviselte Magyarországon belül – ezúton is gratulálunk nekik.

Bús Balázs gyermekként futballozott, később teniszezett, pingpongozott, szertornázott, majd karatézott is. Ma is szívesen pattan kerékpárra, télen korcsolyázik, s ha ideje engedi, szívesen röplabdázik.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság