Óriási dugó a Szentendrei úton

Hírek
Közzétéve:
A Margit híd lezárása miatt a Fővárosi Önkormányzat megváltoztatta a forgalmi rendet az Árpád hídi felhajtó környékén: hogy a belső kerületekből érkezőknek könnyebb legyen a Lajos utcából felhajtani a hídra, ezért a Vörösvári út-Lajos utca felől két sávosra bővítette a felhajtást, a Szentendrei út felől viszont egy sávosra szűkítette – mondta az InfoRádiónak Óbuda polgármestere. Bús Balázs kiemelte: magyarázatot és hatástanulmányt kértek a fővárostól, de ezt nem kapták meg. 
A polgármester hangsúlyozta: kedd reggel azt tapasztalta, hogy a Lajos utca felől nem jelent meg akkora forgalom, mint amire számítottak, míg a Szentendrei úton elképesztő káoszt okozott a forgalmi rend változása. Ezen a vonalon két busz is közlekedik, amelyek ritkán járnak, így a forgalmi áteresztőképesség csökkentése miatt lassan tudnak haladni – tette hozzá. 
Bús Balázs szerint kapkodva és összehangolatlanul végzik a felújításokat a fővárosban. Célszerűbb lett volna, ha a Margit híd lezárását összehangolják a rakpart felújításával – vélekedett. 
Ha a helyzet néhány nap múlva sem javul, vissza kell állítani az eredeti rendet az Árpád hídi felhajtó környékén – emelte ki a polgármester.

inforadio.hu
illusztráció: mti

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság