Tanévnyitó a főiskolán

Hírek
Közzétéve:
Ünnepi köszöntőjének szavai szerint Bús Balázs az ország – és benne Óbuda élhetőségének, szerethetőségének zálogát az oktatási rendszer-, s vele együtt a társadalom moráljának megújításában látja. A polgármester Széchenyi szavait idézve úgy fogalmazott: „Sokan azt gondolják: Magyarország – volt; én azt szeretem hinni: – lesz!” Hozzátette, a megszerezhető ismeretek átadása mellett az oktatóknak az egyetemes emberi értékeket is meg kell ismertetni a hallgatókkal, egyebek mellett a jó és a rossz megkülönböztetésének képességét, valamint a könnyen megszerezhető, látszatsikerek csábításának való ellenállás erényét.

Feltette a kérdést: ha a szülők generációja nem szolgáltat vállalható és követendő mintákat, vajon mitől válna jobbá a közmorál? Szavai szerint ennek a hosszan tartó megújulási folyamatnak a kiindulási pontja a helyi kis csoportokban, közösségekben keresendő.

Örömének adott hangot, amikor elmondta: a városrész a felsőoktatás területén bíztató jövő elé néz, igazi campussá válhat, mivel az Aquincumi Technológiai Intézet 2010-re tervezett elindulásával, már három magas szintű szakképző intézményt is magáénak tudhat a kerület.

A tanévnyitó előtt Dr. Juhászné Belatiny Katalinnal, a főiskola elnök asszonyával közösen felavatták a Kelta utca 2. szám előtt lévő-, a képző intézmény finanszírozásában létrejött megújult közteret.

obuda.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság