Új képviselőcsoport alakult – Harmadára fogyott az óbudai MSZP frakció

Hírek
Közzétéve:

A csoport célja, hogy hiteles baloldali politikai alternatívát biztosítson Óbuda és Békásmegyer választói számára, összeegyeztetve a törekvést a minél teljesebb szabadságra és egyenlőségre, harmonizálva a gazdaság hatékony működtetését a társadalmi igazságossággal, erősítve a szolidaritást, biztosítva az emberi méltóság megőrzését piaci versenykörnyezetben – áll az újonnan alakult csoport közleményében.

Az elszakadást megelőzően 13 tagú volt az MSZP képviselőcsoportja az ellenzéki többségű önkormányzati testületben. Az átalakulás után négyen maradtak az MSZP képviselőcsoportjában.

A képviselőcsoport megbízott vezetőjének Bihari Gábort választották meg, aki lapunknak elmondta, Kiss László, Pauza Balázs és Rácz Béla alkotja az új frakciót.

A megalakuló kilenc fős MSZDP frakciót Mihalik Zoltán vezeti majd, aki úgy fogalmazott, továbbra is a városvezetéssel együttműködő, konstruktív ellenéki szerepre készülnek.

Előzőleg múlt év december 4-én együttműködési megállapodást írt alá Gyurcsány Ferenc, a Magyar Szocialista Párt és Kapolyi László, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke.

Az MSZDP honlapján szereplő együttműködési keretmegállapodásban az olvasható: mindkét párt vállalja, hogy tagsága bővítését nem a másik párt szervezeti köréből oldja meg.

 

obuda.hu / MTI

A kerületi  MSZDP közleménye:

 

Megalakult az MSZDP III. kerületi szervezete

 

Baloldali elkötelezettségű óbuda-békásmegyeri polgárok csoportjaként megalakítottuk a Magyarországi Szociáldemokrata Párt III. kerületi alapszervezetét. Az MSZDP megalakulása, 1890 óta a nemzet felemelkedéséért, a többség, a munkából élők demokratikus érdekérvényesítéséért, az emancipációért, az esélyegyenlőtlenségek csökkentéséért küzd.

 

Célunk hiteles baloldali politikai alternatíva biztosítása Óbuda és Békásmegyer választói számára, összeegyeztetve a törekvést a minél teljesebb szabadságra és egyenlőségre, harmonizálva a gazdaság hatékony működtetését a társadalmi igazságossággal, erősítve a szolidaritást, biztosítva az emberi méltóság megőrzését piaci versenykörnyezetben.

 Pataki Márton

elnök

III. kerületi alapszervezet

 

Megalakult a III. kerületi MSZDP képviselőcsoport

 

Mi kilencen, Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselői a mai napon kiléptünk a Magyar Szocialista Pártból és létrehoztuk a Magyarországi Szociáldemokrata Párt III. kerületi képviselőcsoportját. A választóktól kapott megbízatásunk alapján, eskünknek megfelelően pártatlanul, lelkiismeretünk és legjobb tudásunk szerint járunk el a kerületi lakosok képviseletében, érezve az egyéni és személyes felelősségünket a meghozott döntésekben. Folytatjuk az általunk megalkotott választási program, „Az Összefogó Önkormányzat” megvalósulásáért tett lépéseket.

 

A képviselőcsoport vezetőjének Mihalik Zoltánt választottuk meg.

 

Óbuda-Békásmegyer, 2008.január 10.


Komáromi Ildikó

Kurtán Pál

Márkus András

Merkl Gábor

Mészáros György

Mihalik Zoltán

Pataki Márton

Dr. Pető György

Szabó Magdolna


 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság