Útonálló kamaszokat vettek őrizetbe Óbudán

Hírek
Közzétéve:

Őrizetbe vettek három 15 és egy 16 éves fiút, akik több, Budapesten elkövetett, a rendőrség megfogalmazása szerint „útonállásszerű” támadással gyanúsíthatóak – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján.

A rendőrök egy csütörtök esti támadás után fogták el a kamaszokat, akik a gyanú szerint megtámadtak Óbudán egy fiút, elvették mobiltelefonját és ezüst nyakláncát. A fiatalok több más bűncselekmény elkövetését is elismerték. Korábban, ugyancsak Óbudán egy kocsit próbáltak meg beindítani, ehhez parkoló autókból próbáltak üzemanyagot leszívni, és így többet közülük megrongáltak.

A közlemény szerint a fiúk személyi körülményei rendezettek, van állandó lakcímük, de a bűncselekmények időpontja miatt „valószínűsíthető, hogy a szülői felügyelet alól könnyen és rendszeresen kivonják magukat”.

Óbudán az elmúlt hónapokban elszaporodtak az „útonállásszerű” támadások, amelyek sértettjei minden esetben fiatalok, és a rendőrség szerint „valószínűsíthető, hogy azok elkövetésével szintén a jelenleg őrizetben lévő haveri kör gyanúsítható”. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság