Maradnak az utcanévtáblák

Hírek
Közzétéve:

Az érintett lakók megkérdezése után nem kezdeményezi Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata utcanevek módosítását a III. kerületben.

A változtatást a Jobbik Magyarországért Mozgalom III. kerületi önkormányzati képviselője kezdeményezte “a munkásmozgalomhoz és kommunista diktatúrához köthető” nevekkel kapcsolatban a képviselő-testület 2011. január 27-i ülésén, 11 utcát megnevezve.

Bús Balázs polgármester módosító javaslatára a képviselő-testület úgy döntött: az utcanév-változtatást – a Jobbik általános javaslatával szemben – csak abban az esetben támogatja, ha azzal az érintett, állandó lakcímmel bejelentett lakosok több mint 50%-a egyetért.

A lakosság véleményét személyre szóló levélben kérte az önkormányzat.

A kiküldött 7077 levélre 1400-an válaszoltak március 1-jéig.

A nyilatkozatok közül 218 támogatta, 1182 elutasította az utcanevek módosítására vonatkozó jobbikos kezdeményezést. (Az Önkormányzat az utcanév módosítására vonatkozó kezdeményezés elutasításaként vette figyelembe a vissza nem küldött értesítő lapokat.)

Az érintett utcanevek: Koltói Anna, Lukács György, Hollós Korvin Lajos, Pablo Neruda, Fényes Adolf, Váci Mihály, Arató Emil, Bálint György, Teszársz Károly, Madzsar József, Ságvári Endre.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság