Tartás a testnek és a léleknek

Hírek
Közzétéve:

Ifj. Pospischil Tamás fegyveres kata (harcművészeti ág) haladók között elért aranya csillog a legszebben, de szinte mindenki büszkélkedhet valamivel. Szabó Marcell, Parádi Gergő, Varga Bendegúz
Pospischil Tamás, Spalovszky Csaba szinkron kata (kezdő) ezüstje mellett egyéniben is remek helyezéseket értek el: Varga Bendegúz VI. hely (kezdő)  Parádi Gergő VIII. hely (kezdő) Önvédelem bemutató: Parádi Gergő IV. hely (kezdő) Szabó Marcell VII. hely (kezdő). Szabó Marcell küzdelem Light 11-12 év -51 kg ezüst.
S hogy ne csak a tanítványok tündököljenek maga a mester is begyűjtött egy bronzérmet a senior fegyveres kata versenyében.
Nem kis teljesítmény ez, ha tudjuk, hogy 24 ország versenyzőivel kellett megmérkőzniük mindezért a három napos versenysorozaton.
Bár időről időre részt vesznek versenyeken, azt vallják, ebben a sportágban az élet- és szemléletmód váltás a legfontosabb. Szabó Marcell cukorbetegsége ellenére teljes értékű csapattag, s nem csak itt, hanem még jó néhány sportágban (úszás, futás, kézilabda, floorball).
Ám nem ő az egyetlen, sem a gyerekek, sem a felnőttek között, aki egészségi problémái ellenére rendszeresen edz, s ennek köszönhetően egyre jobban érzi magát. Pospischil Tamás büszke arra, hogy tanítványai életét, szemléletét megváltoztatta a sport, amelynek lényegét jól tükrözi jelmondatuk: “”A harcművészet az élet meghosszabbításáról és nem megrövidítéséről szól.”
S nem csak mi vagyunk büszkék rájuk, Tata már emlékéremmel is tanújelét adta ennek. Szép Gergő ugyanis Tatáról jár edzésre, s tavaly ezüstérmet szerzett az országos bajnokságon. Ennek elismeréseként tüntették ki idén februárban a mesterét.
A csapatot 1992 óta vezeti Pospischil Tamás, aki hálás az Óbudai Kulturális Központnak azért, hogy a kultúra háza ad otthont nekik, ezzel is erősítve hitvallásukat.
A csapat örül és büszke, de nem ülnek a babérokon, Tamás most újból Japánba készül, ahol magyar létére fog harcművészetre oktatni japánokat. Ezen az akadémián szerzett már diplomát, most tanít és persze tanul, mert a vágya az, hogy újabb képesítéseket szerezzen így öregbítve Japánban hazája, itthon pedig a japán harcművészet hírnevét.
Így hosszú évekig tud majd mindig újat nyújtani a növendékeknek, akik fegyelmet tanulnak, tartást és életfilozófiát, miközben edzik, erősítik a testüket.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság