Óbudai Megbecsülés Program – Elkezdődött a jelentkezés időszaka

Hírek Aktuális ügyek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Az évek óta tartó magas infláció és élelmiszerárak miatt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elindítja eddigi legnagyobb szociális támogatási akcióját: a III. kerületben lakó 65 év feletti nyugdíjasoknak 10 ezer Ft értékű vásárlási utalványt adunk minden évben. Az első alkalomra idén tavasszal, Óbuda Napjához kapcsolódóan kerül sor, melyre a jelentkezési időszakot megnyitottuk.

A támogatásra az a személy jogosult, aki a 2024. március 31-ig betölti a 65. életévét, a III. kerület közigazgatási területén bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és nyugellátásának havi összege nem haladja meg a szociális vetítési alap tizenötszörösét (azaz 427.500 Ft-ot). A támogatás formája évente egy alkalommal 10 000 Ft értékű vásárlási utalvány, amely a Békásmegyeri Piacon és a Kórház utcai Vásárcsarnokban (óbudai piac) működő üzletekben, árusoknál váltható be.

Az utalványokat április 22. és május 11. között, Óbuda Napjához kapcsolódóan több helyszínen fogjuk kiosztani. Óbuda Napja a kerületiek ünnepe, ahol a kerület kiválóságait és a közösség összetartó erejét együtt ünnepeljük. A szimbolikus időpontválasztással is kifejezésre szeretnénk juttatni megbecsülésünket és hálánkat a nyugdíjas korosztály felé.

A várhatóan több ezer jelentkező gördülékeny, jelentős várakozás nélküli kiszolgálása érdekében fontos az előzetes jelentkezés. Az előzetes jelentkezőket levélben értesítjük majd az átadás lakóhelyhez közeli, pontos helyéről és időpontjáról.

Online jelentkezés:

A támogatás átvételére február 1-jétől online jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni.

A jelentkezési lap online kitölthető ide kattintva.

Papír alapú jelentkezés:

A papír alapú jelentkezési lapot az Óbuda Újság február 9-én megjelenő számában találnak, laponként két példányban. Ezeket hiánytalanul kitöltve a kerület számos pontján elhelyezett gyűjtőládákba dobva lehet ingyenesen visszaküldeni február 12-től. A gyűjtőládák mellé további jelentkezési lapokat is elhelyezünk szükség esetére.

A gyűjtőládák helye február 12-től:

– az Esernyős Kávézó (1033 Budapest, Fő tér 2.),

– Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodája (1033 Budapest, Harrer Pál u. 2)

– az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény idősklubjai,

– az óbudai óvodák,

– az óbudai bölcsődék,

– a Békásmegyeri Piac (1039 Budapest, Heltai Jenő tér 1.) .

 

Gyakran ismételt kérdések:

Nem kaptam jelentkezési lapot, nem kaptam Óbuda Újságot. Mit tegyek?

A gyűjtőládák mellé üres jelentkezési lapokat is elhelyezünk.

Fénymásolható-e szükség esetén az Óbuda Újságban megjelent jelentkezési lap?

Természetesen igen.

Miért szükséges előzetesen jelentkezni?

Az Óbudai Megbecsülés Program során több ezer jelentkezőre számítunk, ez önkormányzatunk eddigi legnagyobb szociális akciója. A nagy létszám miatt csak előzetes jelentkezéssel, időpont és helyszín beosztással lehet a jelentkezőket gördülékenyen, hosszabb várakozás nélkül kiszolgálni. Az előzetes jelentkezés nem kötelező, de az átvételkori várakozási idő csökkentése érdekében mindenképpen kérjük.

Honnan tudom, hogy sikeresen jelentkeztem-e?

Online jelentkezés esetén a sikeres beküldésről a képernyőn megjelenő üzenet tájékoztat. Mindenki, aki februárban jelentkezik – akár papíron, akár online – március folyamán postai úton tájékoztató levelet kap az átvétel pontos helyéről, időpontjáról, módjáról.

Mivel kell majd igazolnom a jogosultságomat?

A jogosultságot az átvételkor a személyi igazolvány, a lakcímkártya és a nyugdíjszelvény bemutatásával kérjük majd igazolni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság