A Bárczi Géza Általános Iskola zöldprogramját segítette önkormányzatunk

Hírek
Közzétéve:

November 17-én két komposztálóládát és a nyáron elkészült magaságyást adott át Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nevében Burján Ferenc alpolgármester a Bárczi Géza Általános Iskola részére. A kísérleti céllal létrehozott magaságyást az ifjú növendékek kíváncsian vették birtokba – a kezdeményezés keretében a növénytermesztés gyakorlatával ismerkedhetnek meg, amit a későbbiek során is hasznosíthatnak.

A természetet tisztelete egyre fontosabb lesz, hiszen bolygónk egészsége nélkül mi sem lehetünk egészségesek. Több előnye is van annak, ha minden, a kertben összegyűjtött és a magaságyásból kikerülő zöld komposztálható anyagot összegyűjtünk, és visszaforgatjuk a természetbe.

Sisa Péterné intézményvezető elmondta, hogy a náluk tanuló diákok harmadik generációs lakótelepi gyermekek, akik sok esetben vidéki kapcsolatok, illetve kertélmény nélkül nevelkednek. Fontos számukra bemutatni a kertgondozás élményét, annak hasznát, hogy azt később hasznosítani tudják, és ezzel az élhető, fenntartható jövőért is tenni tudjanak.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Pótvizsga felkészítés általános iskolásoknak

Hírek
Közzétéve:

Vegyszeres gyomirtás a H5-ös HÉV vonalán

Hírek
Közzétéve:

A közös európai értékek ünnepe ‒ Május 9. az Európa-nap