A Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén védetté nyilvánította az Óbudai-sziget galériaerdejét

Hírek
Közzétéve:

A WWF Magyarország számos civil szervezettel közösen kezdeményezte az Óbudai-sziget ártéri erdejének védetté nyilvánítást, amit Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat is támogatott.

A Fővárosi Közgyűlés a tegnapi ülésén megszavazta a galériaerdő helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánítását.

2019-ben volt az utolsó védetté nyilvánítási folyamat a Főváros életében. Most újabb két fővárosi terület védetté nyilvánítására került sor. A harmadik kerületi Óbudai-sziget galériaerdeje és a budaligeti Jegenye-völgy (Szalamandra-völgy) is védett természeti terület mostantól.

Ezzel a döntéssel a Főváros közel hét százalékkal növelte a saját természetvédelmi területeit.

A zöldinfrastruktúra fejlesztések területén is fontos döntések születtek tegnap, aminek keretében megkezdődhet a Flórián tér zöldfelületi felújítása is.

A képviselők elfogadták Budapest 2022-es költségvetését. Az új költségvetés megteremti a lehetőséget, hogy a város a választásokig továbbra is működni tudjon.

Szavaztak arról is, hogy elindítják a 2021-es közösségi költségvetésben nyertes példamutató közvécék megvalósítását a Budapesti Közművek Zrt.-n keresztül.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság