A Gázgyár óvoda az első bogárbarát ovi Magyarországon!

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A környezeti nevelés fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. A kicsik a környezet tanulmányozásával életre szóló tapasztalatokat szereznek, ekkor tanulják meg , hogyan viszonyuljanak a természethez. Az Óbudai Almáskert Óvoda Gázgyár ovijában a természet megismerésének, a “zöld” nevelésnek nagy hagyományai vannak.

A „Zöld Óvoda” cím büszke tulajdonosaként a Gázgyár Óvodában kiemelten fontosnak tartják a környezet és a természet csodáinak megismertetését és megszerettetését a gyerekekkel.  Nevelési programjuk keretében 2015 óta folyamatosan tartanak „bogárovis” foglalkozásokat is a kicsiknek melynek célja e parányi élőlények életének, a természetben elfoglalt helyüknek megismertetése. A gyerekek így játékosan sajátíthatják el a természetvédelem szempontjából rendkívül fontos tudást, hogy a  rovarok, bogarak hasznos és kikerülhetetlen részei az élet körforgásának.

A közvetlen megismerést segíti, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával az óvoda rovarhotelt is kapott, melyet virágzó növényekkel ültettek körül, hogy minél több apró kertlakót odacsábítsanak. Az óvodapedagógusok munkáját a rovarok szeretetére nevelésben a Csodabogár Alapítvány is segíti, s együttműködésük sikerességét bizonyítja, hogy az Alapítvány elnökének, Sasvári Zoltánnak és az óvodapedagógusoknak közös ötlete volt, hogy alapítsák meg a Bogárbarát óvoda címet.

Az Alapítvány a címet a Gázgyár óvodának ajánlotta fel, elsőként Magyarországon. A megtisztelő cím átadására ünnepélyes keretek között került sor az oviban. Elsőként Karsa Zsusza óvodavezető köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Kiss László polgármester fejezte ki elismerését az óvodapedagógusoknak a környezeti nevelés érdekében végzett példamutató munkájukért, a kicsiknek pedig a bogarakról készített alkotásaikért, melyeket sok esetben újrahasznosított anyagokból készítettek.

Az ünnepség végén Sági Adrienn óvodavezető-helyettes, akinek oroszlánrésze van a bogárovis foglalkozások bevezetésében, elmondta, hogy gyerekek a bogarak ismeretére, szeretetére nevelés révén empatikusabbak és nyitottabbak lesznek környezetükre.

Büszkék vagyunk az Óbudai Almáskert Óvoda Gázgyár ovijának sikerére, hiszen Magyarországon először ők nyerték el a bogárbarát óvoda címet. Kívánjuk, hogy minél több óvoda lépjen nyomdokaikba, akiknek kertjükben és programjukban megjelentetik a rovarok szeretetére nevelését.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság